Vojska donira komunalnom iz Pljevalja dva kamiona za čišćenje snijega

    4 godine pre 929 pregleda Izvor: cdm.me

Vojska Crne Gore doniraće komunalnom preduzeću u Pljevljima dva kamiona za čišćenje snijega, najavio je ministar odbrane Predrag Bošković tokom posjete Pljevljima.

“Vjerujem da ta dva kamiona mogu biti više od korisiti opštini Pljevlja, nego inženjeriji VCG”, dodao je on.

Bošković je istakao i da je otvoren poziv za vojnike po ugovoru i pozvao sve zainteresovne da se prijave.

”Deset radnih mjesta je otvoreno ovdje u kasarni, pa pozivam mlade ljude u Pljevljima koji imaju dovoljno patriotskog naboja,adrenalina i entuzijazma da se okušaju u veoma časnoj profesiji. Narednih dana raspisaćemo konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka, koji će trajati tri mjeseca, dakle april, maj i jun, gdje mladi ljudi imaju priliku da, uz određenu nadokadu, steknu iskustva i znanja koja mogu biti značajna za život“, kazao je Bošković.

Kada je u pitanju prva stambena zgrada za zaposlene u Vojsci Crne Gore Bošković je kazao da su danas praktično udarili administrativni kamen temeljac.

“Vojska Crne Gore već je krenula sa uklanjanjem dotrajalih objekata koji su tu decenijama“, poručio je on.

Na toj lokaciji radiće se stanovi, ne samo za pripadnike VCG, već i za, kako je kazao ministar, pripadnike policije, tužilaštva, sudstva, prosvjete…

„Ove godine imaćemo dinamičnu građevinsku sezonu u Pljevljima u Malom logoru. Dogovorili smo da MO oslobodimo naknade za komunalno opremanje zemljišta, jer nam je ustupljen prostor koji je u vlaništvu države Crne Gore”, poručio je predsjednik opštine Igor Golubović.