HEROJSKI čin policajca Minića: Zaplivao u hladnu Moraču i SPASIO ŽIVOT sugrađanki

    4 godine pre 1195 pregleda Izvor: kolektiv.me

Službenik Uprave policije je hrabrim i nesebičnim postupkom, dovodeći svoj život u opasnost, spasio život ženske osobe koja je pokušala da izvrši samoubistvo utopljenjem u rijeci Morači, saopšteno je iz Uprave policije.

Jutros oko 06,00 časova pripadnik Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata Rajko Minić, koji je bio na radnom zadatku, spasio je život jedne osobe.

„Nakon saznanja da jedno lice pokušava da izvrši samoubistvo skokom sa mosta Blaža Jovanovića u Moraču Minić je odmah krenuo na lice mjesta. Minić je u vodi primjetio lice i odmah bez razmišljanja krenuo u spasilačku misiju. Nakon više od 60 metara plivanja došao je do ženske osobe i uspio da dopliva do obližnje stijene i izvuče je ne površinu spasavajući joj tako život“.

Ubrzo je došla policija, vatrogasci i medicinski radnici.

„Pripadnici Službe zaštite i spasavanja Glavnog grada Podgorica su uz pomoć čamca, izvukli žensku osobu i policajca na obalu rijeke Morače, ona je u cilju pružanja adekvatne medicinske pomoći transportovana u Urgentni blok. Službenik Minić Rajko je iskazao posebnu hrabrost i profesionalizam, jer je rizikujući i sopstveni život uspio spasiti jedan život na čemu mu Uprava policije iskazuje puno poštovanje.  Ovaj primjer hrabrosti i humanosti je za svaku pohvalu i uvažavanje“, zaključeno je u saopštenju Uprave policije.