Одговоро НСД-а на Саопштење ДПС-а: БРАЋА ГРИМ И ДПС

    5 godina pre 1159 pregleda

Господо из ДПС-а,

Ваша последња писанија је изгледа само поновљена бајка из 2006.године, заборавили сте да је сада 2019.година.  Све сте из овог саопштења обећали 2006-е па можете и опет јер једноставно нисте до сада урадили ништа од тога. У недостатку маште да грађанима Пљеваља причате шарене лаже, ви ископавате саопштења из 2006.године.

На оволико лажи и маште у овако мало текста завидјела би вам и Браћа Грим.

Једини ваш мотив на одговор је страх од великог вође јер би вас врло лако могла задесити судбина бившег градоначелника Мирка Ђачића.

Из ове ништа речено писаније  није тешко закључити да сте добили налог да покажете како су вам преча њихова него ваша леђа. Морам признати да ми је најтеже било при доношењу одлуке да ли реаговати на онакав изнуђен, безбојан, безличан текст, у ком ништа није речено осим пар увреда.

Господо ДРПС-овци, кажете да сте као одговорна локална управа имали одговоран однос према еко инциденту који се догодио у ноћи између 4. и 5.јула. Колико сте имали одговоран однос најбоље говори чињеница да смо ми из Нове српске демократије морали да покрећемо иницијативу за сазивање ванредне сједнице и да на основу новинских чланака припремимо информацију како би испунили пословничку одредницу за сазивање ванредне сједнице. Да сте одговорна локална управа, као што кажете, и да вам је било стало до расправе по овом питању, да вам није био циљ да заташкате и прећутите наложили би служби за заштиту животне средине да припреми информације и заказали сједницу.

Говорите о озбиљном и одговором односу Владе и њених институција. Колико се озбиљно и одговорно односе најбоље говори чињеница да је испитано само 11 км ријеке Ћехотине, низводно од Пљеваља и да је тим испитивањем утврђено да су и вода и рибе заражени а преостали ток низводно до Фоче није уопште испитан.

Сваком, па и највећем лаику је јасно да не може бити загађена ријека а да истовремено није загађено приобално земљиште и усјев на том земљишту.

Кажете да нисте позвали министра Симовића зато што нема шта друго да каже што нису рекле инспекције. Није тачно, већ сте се бојали да му не саопштимо у очи оно што је заслужио према Пљевљима и Пљевљацима. Када је у питању ЕПЦГ, уз сво уважавање господина Шестовића, по мени он није био прави представник ЕПЦГ. Сам Шестовић је више пута на Скупштини изјавио да нема овлашћење да одговори на сва питања која поставе одборници.

Што се тиче мојих саопштења знам да вас тангирају и да вам ремете мир. Познато је да ви најбоље радите у мраку  и најбоље се сналазите у мраку. Али ћу ипак наставити да их пишем, немојте много бринути за мене.

Даље, што се тиче мог прања савјести, можда има  и тога али ви, нажалост, то не можете јер је и немате.

Помињете мој политички неуспјех а ваш политички успјех – вјерујте ми, на вашем мјесту бих се стидио сваког добијеног гласа и сваког успјеха који је остварен на ваш начин.

И на крају, господо из пљеваљског ДРПС-а позивам вас да коначно прекинете са полтронисањем, удворништвом, потурањем и шуп..њем, да престанете да брукате Пљевља и Пљевљаке. Подсјећам вас да су нешто слично радили и они чувени актери  из афере „Снимак“ и бивши предсједник општине Мирко Ђачић и видјели сте како су завршили : на сметлишту политичке сцене. Будите сигурни да иста судбина чека и вас!

ПРЕДЈСЕДНИК ОО НСД ПЉЕВЉА – МИЛАН МИЈО ЛЕКИЋ