Postavljeni hladnici na vidikovcima Kosanica i Meandri Ćehotine

    4 godine pre 1198 pregleda Izvor: PV Informer
Redakcija

NVO „Da zaživi selo“ postavila je dva drvena hladnika, na sledećim lokacijama: vidikovac Kosanica iznad kanjona Tare i vidikovac Meandri Ćehotine iznad kanjona Ćehotine, u okviru projekta „Eko vozači – Eko prevozna sredstva“, koji je podržan od strane Ministarstva saobraćaja i pomorstva CG. Partner na projektu je NVO „Legalis“.

Glavni cilj projekta je Povećanje nivoa svijesti građana o značaju ekoloških prevoznih sredstava u saobraćaju i očuvanje životne sredine uz saobraćajnice.

Do ovog cilja, koji je ujedno i strateški cilj utvrđen javnim konkursom, doćićemo preko planiranih aktivnosti: promovisanje biciklizma i ekološki prihvatljivih vozila kod vozača u Pljevljima, promovisanje biciklizma i zdravih stilova života kroz organizovanje izleta u prirodu, organizovanjem foto konkursa preko kojeg ćemo najboljima podijeliti bicikla, uređenjem i opremanjem sa parkovskim mobilijarom 2 odmorišta-vidikovca uz magistralne puteve, kao i sprovođenjem anketiranja Pljevljaka u oblasti saobraćaja i očuvanja životne sredine iz ugla vozača.