Majka lavica Jelena Ćetković: Moja najveća sreća je da su mi djeca živa i zdrava

    4 godine pre 1555 pregleda Izvor: fosmedia.me

O Bjelopoljki Jeleni Ćetković ne treba trošiti riječi. Majka borac koja je iznijela trudnoću sa karcinomom dojke i rodila blizance postala je sinonim za hrabrost, a o njenom podvigu bruji cijela Crna Gora. 

U razgovoru Jelena priča o svojoj borbi, bolesti, satima brige i stresa tokom trudnoće, a sve se na kraju svelo na to da su Lara i Aleksa rođeni živi i zdravi.

Jelena je prošlog petka izašla iz bolnice. Trenutno je u Bijelom Polju sa suprugom, a bebice su ostale na odjeljenju neonatologije u Podgorici zbog daljih pregleda. Tamo će ostati još tri nedjelje. 

f
Jelena sa suprugom Markom (Foto: Privatna arhiva)

„Doktori su prezadovoljni što se tiče porođaja, beba i njihovog stanja. Stanje će im se dalje pratiti detaljno, a preuzela je sve doktorka Rada. Nakon toga će ih pustiti kući“, navodi ona. 

Tridesetosmogodišnjoj Jeleni je u ranoj trudnoći nastaloj vantjelesnom oplodnjom otkriven kancer dojke. Tada su uslijedili teški momenti i već se u trećem i četvrtom mjesecu suočila se sa hirurškim zahvatima i hemioterapijom.

„Trudila sam se da ne mislim o posljedicama, samo sam mislila o djeci i to mi je dalo najveću snagu. Bilo je svega, stresa i straha ali sve je ispalo dobro“. 

Kancer dojke joj je otkriven u martu, a najviše joj pomogla podrška supruga Marka, porodice i, naravno, doktora onkologa Aleksandra Čelebića kom duguje veliku zahvalnost. 

f
Foto: Privatna arhiva

„Stvarno je bio tu za nas kao neki anđeo čuvar. Sebe je dao maksimalno i sačuvao i moj život i živote moje djece. Rijedak slučaj da se u današnje vrijeme založi neko bez ikakvog interesa. Imala sam veliku podršku i sreću što sam sarađivala sa njim. Osjećala sam se sigurno sve vrijeme pored njega“, dodaje Jelena. 

Doktor Čelebić će i dalje nastaviti da liječi Jelenu. Slijede kontrole i dalje, a borba se nastavlja. 

„Najbitnije je da je sve što se tiče trudnoće i porođaja prošlo i da smo sve to prebrodili. Bog mi je dao snagu i sve sam izdržala i prebrodila. Kad su se oni rodili to je za mene najljepši poklon“, ističe hrabra majka. 

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović nagradio je Jelenu sa 1.000 eura, a po društvenim mrežama može se vidjeti mnogo komentara u kojima se poziva da se hrabroj majci dodijeli i nacionalna penzija. 

„Ukoliko nadležne institucije odluče da to treba da bude tako-neka bude. Sve neka bude kako oni odluče. Meni je najveća sreća što su moja djeca živa i zdrava“, poručuje skromna Jelena.