Budućnost i Rudar – novi čin

    4 godine pre 521 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Budućnost je posljednji osvajač Kupa, a Rudar rekorder sa četiri trofeja.

Nakon međusobnog duela u podgoričkom naselju Stari aerodrom (teren pod Goricom se čuva, pa se meč igra na pomoćnom terenu ,,plavih“), neko će već u najranijoj fazi morati da završi misiju u masovnijem takmičenju.

Kao tim koji razmišlja o duploj kruni – sve što ,,plave“ zanima je prolaz…

– Očekuje nas teška i tvrda utakmica, ali ako se budemo držali dogovora iz svlačionice mislim da neće biti problema što se tiče prolaza dalje. Rudar je jedna mlada i talentovana ekipa, sigurno je da će protiv nas željeti da se dokaže u najboljem mogućem svjetlu. Ali, moramo da razmišljamo samo o sebi – rekao je Lazar Mijović, mladi ofanzivac Budućnosti, za klupski sajt.

Nakon prekida prošle sezone, Podgoričani nijesu imali mogućnost da se bore za duplu krunu.

Pokušaće to da ostvare ove takmičarske godine, prvi put u istoriji.

– Ambicije u Kupu su kao i u prvenstvu – najveće. Želimo da osvojimo duplu krunu, nadam se da ćemo doći do cilja – dodao je Mijović.

Trener Mladen Milinković kombinovaće sastav zbog napornog ritma utakmica.

Jedan od igrača koji bi mogli da se nađu u startnoj postavi je upravo sedamnaestogodišnji ljevak.

– Nadam se da ću početi meč, ali to je šefova odluka. Trudiću se da opravdam svaki minut ako dobijem šansu. Sa prvim timom je dosta mladih igrača, svi čekaju priliku, a na nama je da je iskoristimo kada je dobijemo – poručio je Mijović.

Rudar ima ozbiljne ambicije u Kupu, ali na samom početku nije mogao da dobije težeg protivnika.

– Nijesmo imali sreće na žrijebu. Igramo protiv Budućnosti, pa još u gostima. Oni su favoriti, ali uradićemo sve što možemo da napravimo iznenađenje. Biće teško, za rivala imamo aktuelnog šampiona, ekipu koja je još jača nego prošle godine, ali ne putujemo za Podgoricu sa bijelom zastavom. Igraćemo u punom sastavu, s tim što je za nas veliki hendikep odsustvo Zečevića koji je povrijedio leđni pršljen protiv Podgorice u prošlom meču. Pauziraće najmanje mjesec – poručio je vezista Pljevljaka Milija Golubović.

– Da bismo nešto napravili protiv tako jakog rivala, greške moramo da svedemo na minimum, a istovremeno da budemo konkretni u završnici. Dobro treniramo i spremni smo ako treba i za penale. Naše je da izvučemo najbolje iz sebe, a nadam se da će to u krajnjem biti dovoljno za prolaz – ističe Golubović.