Čopori pasa u glavnoj pljevaljskoj ulici – U Azilu malo slobodnih mjesta za smještaj pasa lutalica

    1 godina pre 486 pregleda Izvor: PV Informer
REDAKCIJA –

Proteklih dana, posebno u jutarnjim časovima u glavnoj pljevaljskoj ulici se mogu vidjeti čopori pasa lutalica. Na pojedinim dijelovima ulice se može vidjeti pseći izmet, a povremeno dolazi i i do sukoba između pasa lutalica.

Iz pljevaljskog azila za pse tvrde da su boksovi za pse skoro popunjeni i da su u svakom boksu smještena 2-3 psa koja su sklonili sa ulice. Radnici azila svakodnevno obilaze uže gradsko jezgro, a rade i po pozivu Komunalne policije i građana. U azilu pored hrane za pse su obezbjeđeni i pregledi veterinara, vakcinacija i sterilizacija.

Radnici svoj posao hvatanja napuštenih životinja i smještaj u azil obavljaju na human način, iako u pojedinim situacijama prilikom hvatanja napuštenih životinja imaju probleme od strane pojedinih građana.

Platu za januar još nisu dobili od strane matičnog preduzeća „Komunalni poslovi“, iako za 5 radnika azila plate redovno izmiruje opština Pljevlja. Mišljenja su da se ta sredstva koja je opština uplatila za njihove plate usmjeravaju za neke druge potrebe preduzeća u kome su zaposleni. Tvrde da nisu primili ni dvije zaostale plate, još iz vremena stečaja preduzeća.