Abazović: Jedan od uhapšenih je u top pet krijumčara kokaina u Evropi, riječ je o više tona i 100 miliona eura

    3 dana pre 173 pregleda Izvor: cdm.me

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je osvrćući se na jučerašnju akcije hapšenja kazao da se radi o istorisjkoj akciji suzbijanja narkokartela i lica koji se dovode u vezu sa krijumčarenjem više tona kokaina u Crnu Goru i širom Evrope. On tvrdi da jedno od uhapšenih važi za jedno od top pet krijumčara kokaina u Evropi.

“Radi se o više tona i vrijednosti koja sigurno na crnom tržištu iznosi preko 100 miliona eura. Neće kriminalni klanovi, ni škaljarski ni kavački, upravljati organima države Crne Gore”, poručio je Abazović nakon današnje sjednice Vijeća za nacionalnu bezbjednost i zahvalio se svima koji su je sprovodili.

“Jedan od uhapšenih važi za jednog od top pet krijumčara kokaina na području Evrope. Pipci organizovanog krminala u Crnoj Gori ne bi bili ovoliko snažni da ih nema u svim državnim organima. Ali mi smo spremni da tu hobotnicu pogodimo u glavu”, kazao je Abazović.

Prema njegovim riječima početak ove akcije označiće zemljotres za kavački i škaljarksi klan i sve koji su konektovani sa njima.

“Vrijednost kokaina na crnom tržištu sigurno iznosi preko 100 miliona eura”, tvrdi on.

Dodao je da ovo nije kraj akcije.

On kaže da je Crnoj Gori potreban “antimafija zakon”.

“Zaplijenili smo vrijednu imovinu. Želimo da ubrzamo pravdu u Crnoj Gori i sve što je naša molba je da ljudi ne opstruiraju. Onda bi bilo i novca i tehnike i vozila i opreme i za SPO i za škole…”, rekao je Abazović.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić je kazao da je ovo istorijski dan kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala.

“Zahvaljujem se SDT -u i Specijalnom policijskom timu što su dali svoj doprinos u borbi protiv organizivanog kriminala. Značajan udio u ovoj borbi imala je i ANB. Ovo je dan kada se situacija u UP uzburkala”, kazao je Adžić.

Adžić je je napomenuo je da ima mnogo službenika koji pošteno rade svoj posao i da njihov angažman sada može doći do izražaja.

On je najavio značajniju provjeru kada je u pitanju UP.

Šef specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković kaže da je predmet pod oznakom tajnosti.

“Pripadnici SPO sprovode aktivnosti koje će se nastaviti i narednih dana. U pitanju su tri tone kokaina. To je iz više transporta iz Južne Amerike. Uhapšeno je pet osoba. Za nekoliko osoba tragamo. Juče sam raspisao jednu potjernicu na teritoriji Crne Gore. Obuhvaćen je i određeni broj pravnih lica”, naveo je on.

Kazao je da među uhapšenima ima visoko pozicioniranih službenika Uprave policije.

Prema njegovim riječima prvim predmetom obuhvaćeno je 17 osoba i uglavnom su policijski službenici.

Sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost, prisustvovali su: Filip Adžić ministar unutrašnjih poslova i koordinator Ministarstva odbrane, Marko Kovač ministar pravde, Aleksandar Damjanović ministar finansija, Boris Milić vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, članovi Vijeća, dok su u skladu sa članom 6 Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost sjednici prisustvuju ministar bez porfelja Zoran Miljanić, vršiteljka dužnosti vrhovne državne tužiteljke i predsjednica Tužilačkog savjeta Tatjana Begović, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković i službenik Uprave policije Marko Stanković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

%d bloggers like this: