Abazović: Lajčak da pomogne u prevazilaženju nedoumica

    2 sedmice pre 83 pregleda Izvor: CDM

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović zadovoljan je sastankom sa specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom. On je kazao da se njihova mišljenja poduraju i izrazio očekivanje da Lajčak kao iskreni prijatelj Crne Gore pomogne da se, kako je kazao, neke nedoumice prevaziđu i konačno fokus stavi na prave teme.

Abazović je nakon sastanka sa Lajčakom izrazio zadovoljstvo sastankom i kazao da specijalni izaslanik Evropske unije najbolje razumije region Zapadnog Balkana i politička karetanja koja se dešavaju.

“Smatram da je za Vladu Crne Gore od izuzetne važnosti da još jednom demonstrira i simbolički i suštinski da u vrhu svih prioriteta našeg djelovanja treba da bude evropska agenda bez obzira na neke izazove koji su se pojavili prehodnih dana i koji će se pojavljivati i ubuduće, da ono što treba da bude naš glavni cilj jeste evropski put i ispunjavanje naših baveza”, kazao je Abazović u izjavi za TVCG nakon sastanka sa Lajčakom.

foto: twitter

On je dodao da je sa specijalnim izaslanikom Evropske unije podijelio razmišljanja oko toga kako se razvijaju procesi u Crnoj Gori, na šta treba staviti akcenat u narednom periodu.

“Mislim da smo tu imali izuzetnu podudarnost između njegovih i mojih stavova. Očekujem da on kao iskreni prijatelj Crne Gore pomogne da se neke nedoumice prevaziđu i da damo konačno fokus na prave teme. To očekuju građani Crne Gore. Znate da više od 70 odsto građana podržava članstvo u EU. Mi moramo da isporučio rezulate. Jako sam zadovoljan i volio bih da način na koji gospodin Lajčak razumije dešavana u Crnoj Gori da i neki crnogorski političari to pecipiraju na sličan način”, kazao je Abazović.

Vicepremijer je kazao da podržava dijalog vlasti i opozicije.

“Mi moramo iznalaziti rješenja, Crna Gora nikome ne pripada manje ili više, to je naša zajednička država. Naša obaveza kao nosilaca javnih funkcija jeste da pronalazimo rješenja u dijalogu, da učinimo sve da se tenzije umanje sjednemo za sto i vidimo kao dalje. Ako to ne uradimo ja vjerujem da niko iz toga neće izaći kao pobjednik. Izazivanje tihog konflikta, polarizacije javne scene i građana, ne ide u prilog nikome osim strukturama koje su i do sada djelovale destrutivno”, kazao je Abazović.

Očekuje da Izvještaj o napretku bude objektivan.

“Nije sporno da će biti stvari na kojima će se izraziti kritika, ali u nekim poglavljima će se konstatovati i određeni napretci. Ne možemo da osporimo da su rezulati desili i u sferi finansija i u sferi bezbjednosti. Radi se na suzbijanju organizovanih kriminlanih grupa, šverca cigareta i narkotika ali se mora priznati da se nekim segmentima mora dati gas, i da pristup koji je u leru, nije doba za građane i vladu. Očekujem objektivan pristup. To treba doživjeti kao podstrek da treba dodatno raditi u segmentima u kojima se ne budu ocijenili kao zadovljavajući a u segmentima u kojima ima napretka da se dinamika nastavi i ako bude prostora ona poboljša”, zaključio je Abazović.

Najnovije vijesti

Po rastu BDP-a sada u vrhu Evrope

25. septembra 2021. 10:15

Spaliće 21.360 doza AstraZeneke

25. septembra 2021. 09:41

Prognoza vremena – 25. septembar

24. septembra 2021. 22:47

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26315 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11665 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 10956 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10320 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9542 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9019 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8569 pregleda
%d bloggers like this: