Abazović – Lundberg: Crna Gora i UN nastavljaju izgradnju sigurnijeg, bogatijeg i perspektivnijeg društva

    3 meseca pre 103 pregleda Izvor: gov.me

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović razgovarao je danas sa novimenovim rezidentnim koordinatorom UN sistema u Crnoj Gori, Piterom Lundbergom.

Abazović je na početku razgovora iskazao zahvalnost UN-u na promociji univerzalnih vrijednosti, ukazavši da one ne poznaju granice koje je čovjek sebi nametnuo, već da imaju podjednaku važnost na svim svjetskim meridijanima.
„Izuzetno cijenimo ogromne napore UN-ovih agencija, koje godinama ulažu velika sredstva u Crnu Goru i koje značajno doprinose transformaciji i demokratizaciji našeg društva. Nova Vlada će biti još snažniji partner daljeg razvoja, sa nikada većom i odlučnijom političkom voljom, kao osnovnim preduslovom suštinskih reformi“, ukazao je Abazović.

Potpredsjednik Vlade je iskazao duboku posvećenost nove Vlade Crne Gore ciljevima održivog razvoja, odnosno radu na iskorjenjivanju siromaštva, zaštiti životne sredine, poboljšanju kvaliteta obrazovanja, obezbjeđivanju mira i veće distribucije pravde.

Rezidentni koordinator UN iskazao je uvažavanje za aktivnu ulogu Crne Gore u Ujedinjenim nacijama i zahvalio na kontinuiranoj posvećenosti države ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja.
„U vrijeme kada se svijet suočava sa krizom bez presedana izazvanom pandemijom COVID-19, Agenda održivog razvoja važnija je nego ikada ranije. Taj univerzalni razvojni plan jasan je putokaz oporavka i daljeg razvoja u kojem niko neće biti izostavljen. Vjerujem da će Crna Gora nastaviti i dodatno intezivirati rad na ispunjavanju Ciljeva održivog razvoja“ – kazao je Lundberg, naglašavajući opredijeljenost sistema UN u zemlji da nastavi podršku Crnoj Gori u ostvarivanju nacionalnih prioriteta, prevashodno u oblastima održivog razvoja i zaštite ljudskih prava.

Najnovije vijesti

Počeo Ramazan

13. aprila 2021. 06:21

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20049 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7388 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7246 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7038 pregleda
%d bloggers like this: