Abazović: Ne vidim razlog da državni organi Srbije ne izruče Marovića

    1 mesec pre 154 pregleda Izvor: antenam.net

„Nikad nijesmo dobili konkretan odgovor na pitanje zašto Srbija odbija da nam izruči bivšeg predsjednika SCG, Svetozara Marovića, koji je priznao da je bio na čelu organizovane kriminalne grupe koja je napravila štetu Crnoj Gori koja se mjeri stotinama miliona eura“, rekao je u intervjuu za Nova.rs, potpredsjednik Vlade Crne Gore i koordinator službi bezbjednosti, Dritan Abazović.

Praveći osvrt na odnose sa Srbijom, Abazović kaže da postoji prostor za unapređenje saradnje dviju država, te da je jedan od problema i to što zvanični Beograd ne želi da izruči Crnoj Gori nekada drugog čovjeka DPS-a, Svetozara Marovića.

„To je jedan kamen spoticanja, možda ih ima više, ali to je prilično vidljiv problem. Ja nemam razumijevanja za objašnjenje zbog čega se taj čovjek ne privodi pravdi. Znate i sami da su u nekoliko navrata ljudi iz vrha srpske vlasti upitani za proces oko Marovića, ali ja nikad nijesam od njih čuo, makar javno, neko objašnjenje koje bi imalo neki veći smisao“, naveo je Abazović, ističući da je veoma lako uhapsiti Marovića, ukoliko postoji volja za to.

„Tog čovjeka je lako privesti pravdi. Nama to znači mnogo, a nisam siguran da vama bilo šta znači. Zbog toga postoji određena nelogičnost koja se vrti oko tog Marovića. On slobodno patrolira ulicama Beograda i redovno ga viđaju Crnogorci koji tamo borave. Ipak, ja ne vidim razlog da ga državni organi Srbije ne isporuče za nešto što predstavlja ogromnu materijalnu štetu pričinjenu našoj zemlji. Očekujem da će se u jednom trenutku situacija promijeniti i vjerujem da će kolege iz Srbije u jednom trenutku odlučiti da to i urade, zato što ne vidim nikakvu logičnu ravan da to ne učine“, zaključuje Abazović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 22194 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8415 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7814 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7641 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7605 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7377 pregleda
%d bloggers like this: