Abazović: Ne vidim sličnost ove i vlade DPS-a

    1 mesec pre 160 pregleda Izvor: rtcg.me

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da usvojeni Zakon o slobodi vjeroispovijesti znači sigurnost za imovinu SPC u Crnoj Gori.

Rekao je i da ne vidi sličnost ove i Vlade DPS-a.

„Ovaj zakon i ne treba da tretira imovinska pitanja, to je bila greška prethodnog zakona“, rekao je Abazović, navodeći da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sada mora da ga potpiše, jer je drugi put izglasan.

On je istakao da, uprkos utisku koji se stvara, on nije premijer Crne Gore: „Nijesam premijer, premijer je Zdravko Krivokapić“.

Vijest o hapšenju Brana Mićunovića odjeknula je u regionu, ali je on ubrzo pušten.

„Zlonamjerni će uvijek tumačiti nešto pogrešno. Mi ne možemo da zadržimo nekoga kada je drugi priznao da su njegova dva zaplijenjena pištolja. Oni su pušteni da se brane sa slobode. Ne možemo na osnovu negativne percepcije nekog pojedinca da kršimo zakon“, rekao je Abazović za TV Prva i dodao da nije on taj koji je uhapsio Brana Mićunovića.

Kako je rekao u Crnoj Gori mogu da zaborave na „bahatosti, kumstva, veze i pozivanja tužioca“.

Kako kaže, pitanje partijskog zapošljavanja i dalje se potencira.

„Ne vidim sličnost ove vlade i Vlade DPS-a. U našoj vladi ima 12 ljudi koji nijesu partijski ljudi. Gdje to ima“, zapitao se Abazović i dodao da se ne može demontirati Đukanović režim za jedan dan.

Dodaje da će biti zapošljavanja partijskog kadra, ali u skladu sa zakonom, kao i da je on za to da se povise kriterijumi na konkursima za određene pozicije.

Osvrnuo se i na rad RTCG-a, za koji je rekao da nije javni servis, već „aparat DPS-a, kao i da je situacija kataklizmična“.

„Naravno da vlada može da utiče na objektivno izvještavanje, nijesu prihvatii da se sami povuku. Vrlo često podstiču nacionalnu i vjersku mržnju. To nije televizija, to nije medij“, zaključio je Abazović.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 5. mart

4. marta 2021. 20:25

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 15876 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8182 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7345 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6999 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 6978 pregleda