Abazović: Pljevlja moraju biti industrijski i razvojni centar zemlje

    2 sedmice pre 322 pregleda Izvor: pobjeda.me

Zadatak nove Vlade Crne Gore mora biti unapređenje života građana cijelog sjevernog regiona a sa njim i važnog regionalnog centra Pljevalja, kazao je lider URE Dritan Abazović čestitajući danas 20. novembar Dan opštine Pljevlja.

On je u čestitki naveo da su Pljevlja grad sa velikim prirodnim resursima koji se domaćinskim odnosom mogu iskoristiti u dobrom pravcu ako za to postoji politička volja i iskrene namjere.

– Konačan cilj svih nas moraju biti Pljevlja kao značajan industrijski i razvojni centar zemlje a migracija stanovništva bi se na taj način smanjila i gradu udahnuo novi talas razvoja. Pljevlja u perspektivi ne smiju biti grad iz kojeg se prirodna bogatstva krčme na druge adrese a stanovništvo iz njega iseljava – istakao je Abazović.

On je kao goruće probleme naveo i ekološke koji, poručuje, znatno otežavaju život građana u tom gradu i naglašava da se oni moraju što hitnije rješavati.

– Pljevlja su uprkos nekim incidentalnim situacijama bila i ostala multikulturalna i tolerantna sredina za sve građane tog grada ali i cijele Crne Gore. Ponosan sam na tu karakteristiku Pljevalja i njegovih građana. Dok koračamo tim stazama idemo pravim putem – naveo je Abazović.

On je na kraju poručio da svim građanima, lokalnoj upravi, Skupštini Opštine Pljevlja i odbornicima još jednom čestita 20. novembar Dan Opštine Pljevlja i poželio da svaki sljedeći bude dočekan sa većim razlozima za slavlje.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6967 pregleda