Abazović razgovarao sa Đokajem: Važno je da naša dijaspora ljetnje odmore provede u Crnoj Gori

    3 sedmice pre 132 pregleda Izvor: gov.me

Dijaspora je višestruko važna za Crnu Goru i potpuno je neistinita tvrdnja da će doći do oduzimanja crnogorskog državljanstva našim iseljenicima, istakao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom zoom sastanka sa članom Gradskog vijeća Njujorka Markom Đonajom.

Razgovarajući o položaju manjinskih naroda u Crnoj Gori, a naročito o položaju albanskog naroda, potpredsjednik Abazović i Đonaj su konstatovali da je loša ekonomska situacija, u opštinama gdje dominantno žive manjine, proizvela njihovo masovno odseljavanje.

Govoreći o dosadašnjim aktivnostima i nastojanjima Vlade Crne Gore, Abazović je naglasio potrebu i intenciju Vlade za disperzivnijim ulaganjem u opštine, stavljajući akcenat na opštine koje su na teritorijalnom rubu Crne Gore, a koje su godinama sistemski bile zapostavljene. U tom kontekstu, potpredsjednik Vlade je podsjetio da je Opština Ulcinj iz kapitalnog budžeta za prošlu godinu po glavni stanovnika imala ulaganje od oko 1€, dok je Opština Gusinje imala oko 3€ po glavi stanovnika, što dovoljno govori o njihovom položaju, imajući u vidu da su druge opštine po glavni stanovnika imale i više stotina eura ulaganja.

Prilikom razmjene mišljenja o dijaspori i načinu na koji Vlada Crne Gore i iseljenici mogu najkonstruktivnije sarađivati, potpredsjednik Abazović je iskazao poštovanje zbog pomoći koju iseljenici godinama pružaju Crnoj Gori i istakao da su oni ambasadori Crne Gore u inostranstvu koji dostojno predstavljaju svoju zemlju.

Kada je riječ o prirodnim i turističkim potencijalima opština Ulcinja i Tuzi, Abazović je sa Đokajem razgovarao i o pripremama za ljetnju turističku sezonu i važnosti koju ona u ovom trenutku ima za Crnu Goru, naglasivši da je od izuzetnog značaja da naša dijaspora ljetnji odmor provede u Crnoj Gori.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20814 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: