Abazović sa Američkom privrednom komorom: Pozivam američke investitore da ulažu u Crnu Goru

    2 meseca pre 118 pregleda Izvor: gov.me

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović danas se sastao sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), predsjednikom Nikolom Tripkovićem, izvršnim direktorom dr Markom Miročevićem i menadžerkom za politike Ana-Marijom Kaluđerović.


Abazović je iskazao zadovoljstvo zbog sastanka sa predstavnicima AmCham Montenegro i istakao značaj koje njihovo udruženje ima u unapređivanju poslovnog ambijenta.
„Crna Gora je zemlja sa ogromnim potencijalom i nema sumnje da ćemo u doglednom periodu biti magnet za privlačenje stranih investitora“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik Vlade je kazao da je Crna Gora otvorena za američke investitore i inovativnosti koje oni donose i pozvao ih da ulažu u Crnu Goru. Abazović je naglasio da AmCham i Sjedinjene Američke Države u Vladi Crne Gore i njemu lično imaju pouzdanog partnera.

Predstavnici Američke privredne komore su iskazali želju za još intenzivnijom i otvorenijom saradnjom sa Vladom Crne Gore. Oni su potpredsjednika Abazovića upoznali sa aktivnostima koje je njihovo poslovno udruženje imalo u prethodnom periodu sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja američkih i drugih investitora u Crnu Goru. Iz AmCham Montengro su istakli da kontinuirano rade na poboljšanju poslovne klime kroz njegovanje partnerskog odnosa sa Vladom Crne Gore, kako bi se privukli novi investitori i podstakao ekonomski i sveukupni razvoj naše države.

Abazović i predstavnici AmCham Montenegro su razgovarali i o Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“ koji je kreiran 2017. godine. Oni su se usaglasili da je potrebno aktivno raditi na stvaranju poslovnog ambijenta zasnovanog na vladavini prava, kako bi osnažili sigurnost kapitala i privukli što više renomiranih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država i zapadnoevropskih zemalja.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: