Abazović: Samo uz određenu dozu žrtve možemo pomoći Crnoj Gori

    1 mesec pre 125 pregleda Izvor: gov.me

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, odgovorajući na novinarska pitanja, kazao je da su ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i on na sastanku sa pomoćnicima direktora Uprave policije naglasili su da oni nemaju nikakvu obavezu ni prema kome, osim prema Ustavu i zakonima Crne Gore.


Abazović je kazao da je zadovoljan pomoćnicima koje je odabrao direktor Uprave policije Zoran Brđanin i naglasio da pozicija pomoćnika direktora Uprave policije sa sobom nosi veliku odgovornost i da oni treba da se oslobode bilo kakvih političkih, porodičnih ili kumovskih uticaja. Abazović je naglasio da prema njemu i ministru Sekuloviću nemaju apsolutno nikakvu obavezu.
„Jedina vaša obaveza je da djelujete profesionalno, efikasno i u skladu sa zakonom“, kazao je Abazović.


Potpredsjednik Vlade je kazao da pomoćnici direktora Uprave policije treba da odaberu svoje timove u kojima će biti ljudi koji su im od najvećeg povjerenja i koji će da stanu iza svojih rezultata. Abazović je saopštio da se jedino tako može da doći do krajnjeg cilja, a to je vraćanje povjerenja u integritet Uprave policije i svakog službenika pojedinačno.
To će značiti mnogo bolje rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik je kazao da iako su to odgovorne funkcije koje sa sobom nose pritisak, kako lični tako i na članove njihovih porodica, jedino uz određenu dozu žrtve svi zajedno možemo pomoći Crnoj Gori.
„Na kraju će osjećaj da ste uradili nešto časno i profesionalno za sebe i svoju zemlju nadmašiti sve one svakodnevne pritiske nad članovima Uprave policije“, zaključio je Abazović.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 13. april

12. aprila 2021. 20:30

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20046 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8285 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7471 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7386 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7245 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7037 pregleda
%d bloggers like this: