Abazović se zahvalio Savjetu stranih investitora: Vakcinacija, odgovorni biznis i spašavanje sezone

    2 sedmice pre 118 pregleda Izvor: gov.me

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prisustvovao je danas predstavljanju 11. izdanja Bijele knjige Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori, kao ključnom dokumentu u kojem strani investitori ukazuju na glavne izazove sa kojima se suočavaju u svom poslovanju.

Abazović je saopštio da je veoma zadovoljan što se nastavlja odlična saradnja i komunikacija Vlade sa Savjetom stranih investitora, napominjući da je Vlada u proteklom periodu imala nekoliko sastanaka sa SSICG.
Predstavljanje Bijele knjige SSICG je bila prilika da potpredsjednik Vlade i Savjet stranih investitora razmijene mišljenja o pripremi predstojeće turističke sezone, naročito u kontekstu pandemije virusa COVID-19. Na predstavljanju Bijele knjige, naglašena je važnost masovne vakcinacije kako bi Crna Gora što bolje dočekala početak turističke sezone.
Savjet stranih investitiora izrazio je spremnost sa pomogne Vladi u akciji masovne vakcinacije, predlažući da se na atraktivnim turističkim lokacijama, poput Porto Montenegra, Porto Novoga, Luštica Bay postavljati punktovi za vakcinisanje.

Potpredsjednik Vlade zahvalio se Savjetu stranih investitora u Crnoj Gori na nesebičnoj pomoći u pripremi turističke sezone i borbi protiv pandemije COVID-19. Abazović je naveo da Vlada nastoji da u saradnji sa primorskim opštinama, investitorima i domovima zdravlja što bolje pripremi turističku sezonu i da je to prioritet svih prioriteta u narednom periodu, kontatujući da će realizacija mnogih projekata u narednom periodu upravo zavisiti od uspješnosti ove turističke sezone.

Abazović je izrazio uvjerenje da će ova turistička, nakon uspostavljanja Zelenog koridora, biti sasvim uspješna i da nakon ograničenog kretanja građana u prethodnih godinu dana u narednim mjesecima možemo da očekujemo značajan priliv turista iz regiona.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 18. april

17. aprila 2021. 19:11

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20230 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8296 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7492 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7421 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7261 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7072 pregleda
%d bloggers like this: