Abazović u Pljevljima održao sastanak sa predstavnicima privrednih subjekata i nevladinog sektora

    1 godina pre 891 pregleda Izvor: PV Informer
Foto : Gov.me
REDAKCIJA –

U okviru posjete Pljevljima organizovane zbog ekstremno teške ekološke situacije u gradu, predsjednik vlade u tehničkom mandatu dr Dritan Abazović zajedno sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Anom Novaković – Đurović i ministrom zdravlja Dragoslavom Šćekićem, upriličio je sastanak sa predstavnicima Rudnika uglja, Elektroprivrede Crne Gore, kao i predstavnicima nevladinog sektora, Agencije za zaštitu životne sredine i Eko fonda.

Foto : gov.me

Na sastanku su premijeru sa saradnicima prisutni ukazali na načine na koji bi se mogla rješavati ekološka situacija u Pljevljima.

Pored toplifikacije grada koja se odnosi na obezbjeđenje primarne i sekundarne toplovodne mreže, glavni predlozi su se odnosili na subvencioniranje korišćenja električne energije za građane Pljevalja, zabranu prodaje uglja u maloprodaji, obezbjeđivanju načina za kupovinu ogrevnog drveta, korišćenja toplotnih pumpi za grijanje stanova i ugradnju solarnih panela u dijelovima grada koji su u većini dana izloženi sunčevim zracima.

Na kraju se prisutnima obratio premijer Abazović koji je obećao građanima da će vlada na narednoj sjednici donijeti odluku o proglašenju toplifikacije Pljevalja javnim interesom, izdvajanje novca iz finansijske rezerve vlade za nabavku sredstava za grijanje koja ne zagađuju životnu sredinu i niz drugih odluka koje bi trebale da ublaže tešku ekološku situaciju u gradu do završetka toplifikacije.

Po njegovim riječima Pljevlja zaslužuju mnogo više zbog značaja koja imaju za ekonomski razvoj države, a od toga im se malo vraća.