Abazović: Uradićemo što budemo mogli po pitanju ograničavanja cijena goriva

    6 dana pre 88 pregleda Izvor: pobjeda.me

Uradićemo što budemo mogli po pitanju ograničavanja cijena goriva – kazao je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanje na konferenciji za medije nakon sastanka sa potpredsjednikom kompanije Google Bredlijem Horovicem.

On je na pitanje može li Vlada zamrznuti cijenu goriva, kao što je to učinila Hrvatska, odgovorio da su akciznom politikom uradili sve što su mogli i naravno da će ići u dalje aktivnosti koje podrazumijevaju zakonske mogućnosti za Crnu Goru.

– Građani treba da budu svjesni da je na teritoriji Evrope trenutno aktuelan rat i cijene su porasle u nebo u svim zemljama svijeta, računajući i Hrvatsku. Do sada smo imali najnižu cijenu goriva, ali ako se barel toliko uveća onda ne može do kraja da se iskontroliše – kazao je Abazović.

Odgovarajući na pitanje što je Vlada i on kao funkcioner uradio po pitanju štednje rekao je da misli da je Vlada vrlo štedljiva.

– Ali naravno da moramo da se prilagodimo novom momentu. Van radnog vremena ne koristim službeno vozilo. To treba da rade svi – kazao je Abazović.

Na Vladi će, kako je najavio, imati razgovor o tome kako će da rade u segmentima štednje.

– To ne treba da uruši naš sistem. Ovo je teška situacija. Kriza je svugdje u svijetu. Prošli smo kroz krizu koronavirusa, proći ćemo i kroz krizu rata – poručio je Abazović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

PV Informer
%d bloggers like this: