Abazović: Vlada će raditi i nakon 11. juna do konstituisanja nove

    9 meseci pre 412 pregleda Izvor: Pobjeda
foto: gov.me

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da Vlada ima svoju agendu od koje neće odustati i da će raditi i nakon 11. juna do konstituisanja nove.

„Nismo mogli da znamo kada će biti parlamentarni izbori. Đukanović ih je na čudan način rasprisao tri dana pred predsjedničke izbore. Vlada ima svoju agendu od koje neće odustati. Radiće i nakon 11. juna do konstituisanja nove“, poručio je Abazović novinarima nakon konferencije za medije u Rektoratu na kojoj su predstavljeni rezultati u zdravstvenom sektoru.

Komentarišući navode MANS-a da je Vlada za dva mjeseca dala 3,2 miliona eura na ugovore o djelu, Abazović je rekao da kako su rasle plate zaposlenima u Crnoj Gori, tako su i ta primanja morala biti uvećana.

„Što se tiče ugovora na djelu nema značajnijih povećanja, veća je samo transparentnost. Ima samo povećanja plata po ugovoru o djelu, kako su uvećanja primanja i logično je da njima budu veća primanja. Svi ugovori o djelu su objavljeni na sajtu, što prije nije bio slučaj“, rekao je Abazović.

On je poručio da će Vlada riješiti pitanje Insittua Igalo, naglašavajući da država nije stoprocentni vlasnik. 

„To se neće riješiti u konačnici. Mi ćemo pomoći radnicima. Imali su uplatu od Fonda zdravstva od 180.000 eura prije praznika. Već imamo interni dogovor sa ministrom finansija kako ćemo im dodatno pomoći“, rekao je Abazović.

Na pitanje kako komentariše to što ministra zdravlja Dragoslav Šćekić nije htio danas da odgovara na pitanja novinara nakon konferencije, Abazović je rekao da svako ima svoj način komunikacije sa medijima.

„Neko je uvijek raspoložen da odgovara neko nije. Nemam specijalni odgovor, osim toga da granica nije pređena. Što se transparentnosti tiče – dosad ovo nijesmo vidjeli u Crnoj Gori. Ne znam što uraditi što već nismo uradili“, naglasio je Abazović.