Akcija Toranj: Uhapšena još tri pripadnika kriminalne grupe iz Pljevalja

    8 meseci pre 7399 pregleda Izvor: cdm.me

Policija je juče u akciji Toranj pretresla 11 lokacija u Pljevljima i uhapsila Marka Milićevića, Nemanju Novakovića i Nemanju Odovića. Pretresom stana kod jednog od pripadnika ove kriminalne grupe pronađena je i zaplijenjena automatska puška sa dva okvira municije, oduzeto je i vozilo marke „Porsche Cayenne”, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Krivičnom prijavom koja je juče podnesena Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici procesuirano je osam osoba zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Od osam procesuiranih lica, tri su lišena slobode ranije u Srbiji, tri su lišena slobode na dan realzacije dok se jedno lice nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog djela a za jednim licem policija intenzivno traga”, dodaje se u saopštenju.

Preduzetim aktivnostima koje je Uprava policije sprovodila od 31. maja 2018. do 31. jula 2019. godine prikupljeni su dokazi o kriminalnoj grupi iz Pljevalja, koja se pod vođstvom Igora Terzića (34) u tom periodu bavila krijumčarenjem velikih količina marihuane na relaciji Crna Gora – Srbija kao i uličnom distribucijom kokaina.

“Tokom 2018. godine na teritoriji Republike Srbije u dva navrata zaplijenjeno je ukupno 33 kilograma opojne droge marihuana i u tim akcijama lišeno je slobode pet crnogorskih državljana, pripadnika ove kriminalne grupe, koji se i dalje nalaze u pritvoru u toj zemlji, a od kojih su tri lica krivično procesuirana juče u Crnoj Gori”, dodaje se u saopštenju.

Podsjetimo, Pljevljak Igor Terzić i Podgoričanin Goran Vukčević razoružani su i uhapšeni prije četiri mjesaca u Kotoru, nakon čega je policija provjeravala da li je njihovim hapšenjem spriječena likvidacija. Inspektori su od njih oduzeli pištolje, municiju, kriptovane telefone, veću količinu novca, motocikl sa kog je uklonjen broj šasije… Oni su, navodno, bliski jednom kotorskom kriminanom klanu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 21718 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8366 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7693 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7563 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7326 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7293 pregleda
%d bloggers like this: