Alijansa žena DPS: Izabrano novo rukovodstvo, radićemo na kreiranju boljeg političkog djelovanja žena

    2 meseca pre 217 pregleda Izvor: PV Informer

Održana je konstitutivna sjednica Glavnog odbora Alijanse žena Demokratske partije socijalista Crne Gore, na kojoj je izabrano novo rukovodstvo ovog organa stranke. U cilju poboljšanja političkog djelovanja žena u Crnoj Gori, revitalizacijom ove unutarpartijske strukture, a nakon održanog Kongresa, izabrane su potpredsjednice, Predsjedništvo, kao i sekretarka Alijanse žena. Za potpredsjednice izabrane su Ana Nikolić i Nemša Omerhodžić. Sastav predsjedništva čine dr Sanja Damjanović, Aleksandra Vuković, Zoja Bojanić Lalović, Suzana Pribilović, dr Lidija Kljajić i Marija Markoč, a nova sekretarka je Lejla Drpljanin.

Prisutne je pozdravila predsjednica Alijanse žena DPS Drita Llolla i podsjetila da su na nedavno održanom Kongresu žene već definisale glavne strateške pravce djelovanja tijela na čijem se čelu nalazi.

“Znamo da je ambijent za političko djelovanje težak za žene, zato smatramo da samo sa pozicije ekonomske moći možemo efikasnije djelovati. Isto tako, kao najprogresivnija politička platforma u Crnoj Gori, koja okuplja žene bez obzira na njihovu pripadnost, imamo posebnu odgovornost da promovišemo socijalnu kohezivnost, kroz djelovanje i unaprjeđivanje i socijalne politike”, rekla je Llolla. 

Pri odabiru tima koji će raditi na postizanju ovih ciljeva, kako je kazala, vodila se idejom sinergije iskustva i inovativnosti, kako u pristupu tako i u programu djelovanja Alijanse žena, kao i važnosti povezivanja Alijanse sa svim partijskim organima, na svim nivoima. 

Potpredsjednica AŽ Ana Nikolić se zahvalila na ukazanom povjerenju i kazala da sebe ne vidi kao liderku već kao servis svim ženama Crne Gore.

“Biću produžena ruka za sve ono što Alijansa žena stvara, kako bismo zajedno omogućili veći boljitak za sve žene u Crnoj Gori. Upravo smo mi te koje smo spremne da teret unutarpartijskih reformi ponesemo na svojim leđima”, saopštila je Nikolićeva.

Nemša Omerhodžić je istakla da, svjesna sadašnjeg trenutka i onog koji predstoji, počastvovana je što će obavljati funkciju potpredsjednice AŽ koju doživljava kao nagradu ali i obavezu da da svoj što veći doprinos.

“Sigurna sam da ćemo zajedničkim radom donijeti brojne blagodeti i izboriti se za bolji status svih žena”, poručila je Omerhodžić.

Na održanoj konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora Alijanse žena, usvojena je i Odluka o raspisivanju izbora u opštinskim organizacijama Alijanse žena, koji će biti održani u sve 24 opštine, a zaključno sa 15. februarom 2022. godine. 

Na kraju zaključeno je da će AŽ raditi na valorizaciji ženskog potencijala, kao i da će žene Crne Gore u bliskoj budućnosti biti kreatorke i donosioci važnih političkih odluka u Crnoj Gori.

Alijansa žena DPS Crne Gore

Najnovije vijesti

PROGNOZA VREMENA – 26 . JANUAR

25. januara 2022. 23:05

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 33289 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 14502 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 13917 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 13652 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 12786 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12260 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 12082 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 11972 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 10861 pregleda
%d bloggers like this: