Ambasador Srbije pozvan na razgovor u MVP

    9 mjeseci pre 300 pregleda Izvor: antenam.net

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore najoštrije osuđuje sinoćnji pokušaj paljenja crnogorske zastave ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Republici Srbiji. 

“Nasrtaj na ambasadu i državne simbole susjedne i prijateljske zemlje i članice NATO, a u stvari neometani nacionalistički pir, apsolutno je neprihvatljiv. Iako je atak na ambasadu bio najavljen još prije dva dana i trajao više od sat vremena, nerazumljivo je da organi bezbjednosti Republike Srbije nijesu učinili gotovo ništa da onemoguće pirotehničke orgije i napad na državne simbole Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Obaveza zemlje prijema je, objašnjavaju, da osigura normalno funkcionisanje i bezbjednost diplomatsko-konzularnih predstavništava drugih država i da spriječi ovakve incidente koji mogu negativno uticati na bilateralne odnose dvije države.

“Pozivamo Vladu Republike Srbije da, u skladu sa svojim nacionalnim zakonodavstvom i međunarodnim konvencijama hitno reaguje na ovaj vandalski čin i da nadležni organi što prije preduzmu odgovarajuće mjere protiv organizatora i počinilaca koji narušavaju bezbjednost prostorija Ambasade Crne Gore.

Zbog pomenutog incidenta i kontinuiranih nasrtaja na crnogorsku zastavu i Ambasadu u Beogradu, ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović pozvan je danas na razgovor u MVP”, saopšteno je iz Ministarstva.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6618 pregleda