Ambasadori pohvalili aktivnosti SDT-a i izrazili podršku u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

    10 meseci pre 155 pregleda Izvor: cdm.me

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) danas je održan sastanak glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića sa amasadorima zemalja Kvinte i šeficom kancelarije EU u Crnoj Gori. Tom prilikom ambasadori  su pohvalili rezultate dosadašnjeg rada tog tijela, te izrazili podršku aktivnostima SDT-a u borbi protiv krinimala i visoke korupcije.

“U Specijalnom državnom tužilaštvu danas je održan sastanak glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića i šefa njegovog kabineta Milana Dakića sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva Karen Medoks, ambasadorom Francuske Kristijanom Timonijeom, ambasadorkom Italije Andreinom Marselom i ambasadorom Njemačke Peterom Feltenom“, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu SDT-a.

Na sastanku, kako se dalje navodi, ambasadori su upoznati sa organizacijom i načinom rada Specijalnog državnog tužilaštva, a predstavljeni su im i rezultati rada Specijalnog državnog tužilaštva za prošlu, kao i izazovi sa kojima će se Specijalno državno tužilaštvo sresti u tekućoj godini.

“Od strane ambasadora pohvaljeni su rezultati dosadašnjeg rada i izražena je podrška aktivnostima Specijalnog državnog tužilaštva u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije, dok se glavni specijalni tužilac zahvalio na pruženoj i najavljenoj pomoći, posebno u dijelu vrijednih donacija i stručnih obuka za zaposlene u Specijalnom državnom tužilaštvu”, neki su od zaključaka sastanka.