Anđušić: Cijena goriva skače, standard pada, a ministar se bavi političkom karijerom

    1 mesec pre 139 pregleda Izvor: PV Informer

Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora DPS Crne Gore, saopštio je da je jutros ponovo građanke i građane, sačekalo novo poskupljenje goriva.

– U situaciji teške ekonomske krize, stalnog skoka cijena, poskupljenja osnovnih životnih namirnica i vrtoglavog skoka nezaposlenosti, ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić umjesto što – uostalom kao i veći dio Vlade – pravi ekskurzije po bijelom svijetu na račun građana, i obilazi crkvene poglavare, bilo bi blagotvorno da se posveti realnosti u kojoj žive građani zemlje čiji je ministar- naveo je Anđušić.

Dok se Spajić uprazno pravda pričama o porastu cijena goriva na globalnom nivou, nastojeći da zataška vlastitu nesposobnost i neumijeće, Anđušić ukazuje da su vlade nekih drugih zemalja najavile jednokratnu isplatu pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva zbog poskupljenja goriva.

image

– Da ministar baš ni o čijim interesima ne vodi računa, govori i podatak da će novi skok cijena goriva dodatno pogoditi već ugrožene poljoprivrednike, koji su zbog ignorantskog odnosa resornog ministarstva i kasnog usvajanja Agrobudzeta dovedeni na rub egzistencije. O Spajićevom ekspertizmu govori i činjenica da je javni dug, od njegovog ministarskog „ustoličenja“, uvećan za 500 miliona eura, dok je stopa nezaposlenosti dostigla rekordni nivo od 25 odsto, a Crna Gora bilježi drastičan pad direktnih stranih investicija- istakao je on.

Očigledno je, kako kaže, da ministar Spajić, zadužen za državne finansije, ali i za socijalna pitanja, svojim nedjelovanjem i plasiranjem politikanskog pamfleta „Maršalov plan“ pokazuje da mu je prioritet nova izborna trka a ne poboljšanje standarda građana. 

– Davljenik se za slamku spasa hvata, a ova Vlada ni tu slamku ne može da nađe. Sva istraživanja pokazuju, da je ogromna većina građana nezadovoljna radom Krivokapićevog kabineta, i da je izvjestan skori kraj najgore Vlade u crnogorskoj istoriji, čije je ovaj mlađani ekspert zaštitno lice- zaključio je Anđušić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 30991 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 13226 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12586 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 12094 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 12053 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11374 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10766 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10635 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9131 pregleda
%d bloggers like this: