Anđušić: Ni Milatović ne zna ništa o programu Evropa sad 2, ovako ne funkcioniše ozbiljna država

    2 meseca pre 331 pregleda Izvor: CdM

Crnogorsku javnost treba da zabrine namjera parlamentarne većine da po svaku cijenu onemogući javnosti i građanima da čuju odgovore na pitanja kako se planira realizovati program Evropa sad 2, kazao je poslanik Demokratske partije socijalista Mihailo Anđušić povodom odbijanja inicijative za kontrolno saslušanje premijera Milojka Spajića i ministra Novice Vukovića na temu: “Upoznavanje sa dokumentima o načinima sprovođenja Programa Evropa sad 2”.

Anđušić je kazao da parlamentarna opozicija ima pravo da u toku redovnog skupštinskog zasijedanja kandiduje dvije inicijative za kontrolno saslušanje, te da je odbijanjem inicijative prekršen poslovnik.

“DPS protiv ciljeva Programa Evropa sad 2 nema apsolutno ništa, ali imamo na stotine pitanja i nejasnoća na koje je potrebno odgovoriti po pitanju ove inicijative”, istakao je Anđušić.

Brinu ih zaduženja u ozbiljnim iznosima, kako prethodna, tako i nova.

“Danas na sceni imamo politički i svaku drugu neozbiljnost koja da u koji god da segment državnog aparata zagrebemo vi imate stanje koje je neodrživo”, navodi Anđušić.

Ističe da je predsjednik države Jakov Milatović sinoć izjavio da ne zna ništa o tom programu.

“Mi smo u ovoj situaciji samo željeli odgovore na pitanja. Na ovakav način ne funkcioniše ozbiljna parlamentarna demokratija i ozbiljna država”, istakao je Anđušić.