Anđušić: Umjesto obećanog jačanja standarda, rast cijena i inflacija vuku Crnu Goru u bankrot

    1 godina pre 243 pregleda Izvor: vijesti.me

Novo poskupljenje goriva, uz rapidan skok cijena osnovnih životnih namirnica, koje prati konstantan skok nezaposlenosti, realna su slika i stvarnost koja je jutros dočekala sve građanke i građane Crne Gore, saopštio je Mihailo Anđušić, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS).

On je kazao da je samo u prošloj godini cijena goriva mijenjana četrnaest puta naviše.

„A kada uporedimo današnje cijene, sa onim koje su bile na dan kada je formirana ova Vlada, vidimo da je zabilježen skok od nevjerovatnih 28,45% pa do 31% po litru za pojedine vrste goriva. Od početka 2022. godine ovo je već drugo poskupljenje goriva, pa se pitamo šta nas tek čeka“, poručio je Anđušić.

On dodaje da je nezaustavljiv rast cijena energenata, koji direktno utiče na poskupljenje usluga i proizvoda, samo jedan od pokazatelja da je ekonomsko stanje u Crnoj Gori alarmantno i da nas shodno tome neminovno očekuju dalje teške posljedice

„Ovakvo povećanje cijena će anulirati povećanje zarada građana. Umjesto obećanog jačanja njihovog standarda, što je i bila krilatica populističkog plana „Evropa sad“, rast cijena i inflacija, vuku Crnu Goru u bankrot“, zaključuje Anđušić u saopštenju.

%d bloggers like this: