Baošić: Vojvodić u zatvoru, ambasador Božović na non grata listi, azil osobi osumnjičenoj za dvostruko ubistvo – slika današnje Crne Gore

    1 mesec pre 245 pregleda Izvor: PV Informer

Saopštenje za javnost Nemanje Baošića, predsjednika mladih DNP CG

Osoba koja je optužena za dvostruko ubistvo dobila politički azil. Pretpostavljam da bi se većina zdravorazumnih ljudi zapitala o kojoj se zemlji radi, ko se stavio u zaštitu i ponudio utočište osobi kojoj se na teret stavljaju takve optužbe?

Naime, odlukom Višeg suda, konkretno sudije Vladimira Novovića, azerbejdžanski milijarder Telman Ismailov prvo je pušten na slobodu, a potom mu je odobren politički azil od strane Crne Gore.

Budući da svjedočimo jednoj poprilično kompleksnoj bezbjedonosnoj situaciji, da smo se u proteklih godinu dana nagledali sportskog ribolova u disciplini poljubi-pusti, da je brojka procesuiranih i pored izobilja dokaza i dalje nula, potom svjedočili kako to pojedini nazvaše puzajućem državnom udaru uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, moram istaći da je zaista šokantna odluka MUP, odnosno Višeg suda da se osobi kojoj se na teret stavlja dvostruko ubistvom na teritoriji Rusije omogući azil, te da to ozbiljno i dodatno narušava međunarodni ugled naše zemlje.

Odgovornost za navedenu odluku snosi konkretno ministar Sekulović, te će nezavisno Tužilaštvo u bliskoj budućnosti potanko ispitati sve moguće koruptivne elemente ovako skandalozne odluke.Povodom ove zaista skandalozne odluke nameće se nekoliko logičnih zaključaka.

Naime, itekako indicira da je navedena odluka donijeta uz koruptivne elemente, uz konstataciju kako će ista dodatno narušiti ionako neprihvatljivo loše međunarodne odnose sa Ruskom Federacijom, i ovog puta apsolutno uslijed katastrofalnih odluka Crne Gore i njenih državnih institucija.

Takođe prosto je logično postaviti pitanje kako je moguće da je u Crnoj Gori u zatvoru Luka Vojvodić koji je kriv zato što je Srbin i jedan od onih koji su gradske površine svojevremeno uljepšali trobojkama, potom da je persona non grata protjerani ambasador Srbije Božović, dok je osoba osumnjičena za dvostruko ubistvo podobna za politički azil?

Nemoguće je ne zapitati se, kakvu to poruku sličnim skandaloznim odlukama Crna Gora šalje u svijet? Da li su se građani Crne Gore borili za to da se našoj mladosti određuju zatvorske kazne i pored nedostatka validnih dokaza, dok se politički azil i zaštita dodjeljuje osobama umiješanim u raznorazne finansijske malverzacije, odnosno u slučaju Ismailova, osobi umiješanoj u dvostruko ubistvo. Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo spoljnih poslova, Sudstvo, Tužilaštvo, apsolutno na djelu svjedočimo autopilotu DPS kursa, te se postavlja logično pitanje. Koja je to krajnja granica trpeljivog?Ekspertska Vlada doživjela je fijasko na svakom planu čemu svjedočimo svakodnevno.

VRIJEME JE za promjene, VRIJEME JE da omogućimo da se čuje glas građana Crne Gore, VRIJEME JE da neko konačno preuzme odgovornost za stanje u državi koje je neprihvatljivo, VRIJEME JE za Vladu dostojnu vremena koje traži hrabre i odvažne ljude!

Najnovije vijesti

Za pet godina otišlo 150 ljekara

27. novembra 2021. 07:15

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 29427 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 12869 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 12219 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11987 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 11696 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 11003 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 10426 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 10258 pregleda

Danas isplata materijalnih davanja

16. septembra 2020. 9067 pregleda
%d bloggers like this: