Bečić i Krapović posjetili kasarnu u Pljevljima: Dobrobit pripadnika Vojske naš prioritet

    2 sedmice pre 587 pregleda Izvor: cdm.me

Potpredsjedik Vlade Aleksa Bečić i ministar odbrane Dragan Krapović posjetili su danas kasarnu Vojske Crne Gore “Vladimir Knežević Volođa” u Pljevljima, kako bi se upoznali sa namjenom, operativnim kapacitetima, izazovima i planovima za budućnost Prvog i Drugog pješadijskog bataljona VCG.

Tokom posjete, kako je saopšteno, Bečić i Krapović imali su priliku da se sastanu sa komandnim kadrom Vojske Crne Gore, pri čemu su razgovarali o trenutnom stanju, sposobnostima, planovima modernizacije i daljem razvoju naših oružanih snaga.

U saopštenju za medije navodi se da Bečić kazao je da uloga Vojske Crne Gore u očuvanju bezbjednosti naše zemlje ne može biti precijenjena te da “Vlada zna sa kojim izazovima i obavezama se profesionalno i požrtvovano naši vojnici suočavaju”.

,,Zato, nastavićemo da radimo predano, da poboljšamo uslove rada kao i na obezbjeđivanju adekvatne opreme kako biste obavljali svoje dužnosti na najbolji mogući način”, istakao je Bečić konstatujući da ,,dobrobit pripadnika Vojske je naš prioritet, a vaš trud inspiracija za sve nas.

“U sistemu bezbjednosti i odbrane nema mjesta podjelama i nemoralnostima bilo koje vrste. Ima mjesta samo za zajedništvo, timski duh i principe časti i profesionalizma. To je jedini put snažne države, jake vojske i sigurne budućnosti”, kazao je Bečić.

Ministar Krapović ocjenio je da je 1. PB stub borbene moći Vojske Crne Gore, te da je “zadovoljan obučenošću i opremljenošću te jedinice”.

Navodi se da Krapović je naglasio da će taj bataljon imati punu podršku ministarstva kojim rukovodi u prevazilaženju svih izazova i unapređenju uslova rada.

Iz resora dodaju da Krapović je izjavio da je odlučan da obezbijedi bolje uslove za sve pripadnike Vojske, te da će nastaviti da podžava ulaganja u infrastrukturu, modernizaciju i unapređenje životnog standarda vojnika.

Iz MoD su kazali da Bečić i Krapović obišli su i objekat starog parka motornih vozila koji se nalazi u neposrednoj blizini Doma vojske.