Bečić o kađenju opštine Budva: Ja to ne bih uradio, zalažem se za građansku državu

    4 sedmice pre 386 pregleda Izvor: cdm.me

Komentarišući to što su sveštenici SPC juče osveštali budvansku opštinu nakon što je Marko Carević izabran za predsjednika, šef parlamenta Aleksa Bečić kazao je da on to nikada ne bi uradio, jer se zalaže za građansku državu.

<<<Sveštenici SPC osveštali zgradu Opštine Budva i čestitali Careviću<<<

“Nikada to ne bih uradio, jer ja se zalažem za poštovanje principa sekularne države, poštovanje Ustava Crne Gore, da je država odvojena od crkava, za uvažavanje građanske Crne Gore koja kaže da smo svi jednaki da smo zaista braća, da je neko pošten zato što je pošten, da je neko stručan zato što je stručan, da je neko kriminalac zato što je kriminalac, a ne zato što je ove vjere ili one nacije. Ja se borim protiv tih vrsta generalizacija ili diskriminacija po bilo kom osnovu, tako da ja nikada ne bih postupao na takav način”, naveo je Bečić za TVCG.

U intervjuu za Televiziju Crne Gore Bečić je kazao i da on nije prisustvovao sastanku lidera tri koalicije, koji je održan u manastriru Ostrog, te da je riječ o neformalnom susretu.

“Nijesam bio na tom sastanku, a koliko sam čuo od učesnika sastanka riječ je o neformalnom sastanku. Da se radilo o formalnom sastanku i da se tamo razgovaralo o sastavljanju vlade, zaista bih to smatrao nedopustivim, ali po onim informacijama koje ja imam tema je bila poboljšanje nekih međuljudskih, ličnih relacija, među pojedincima, tako da je iz tog ugla i posmatram”, naveo je Bečić.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6792 pregleda