Bečić za savjetnicu imenovao diplomiranu stomatološkinju

    4 sedmice pre 477 pregleda Izvor: Portal Volim Podgoricu

Administrativni odbor je na predlog predsjednika Skupštine Alekse Bečića za njegove savjetnike imenovao diplomiranog ekonomistu Dušana Masoničića i diplomiranu stomatološkinju Valentinu Minić.

Bečić je zahtjev podnio 21.septembra.

Ostalo je nejasno iz koje oblasti, bitne za državu, će stomatiloškinja – koju će plaćati građani – savjetovati predsjednika Skupštine Crne Gore, kao i kako će to unaprijediti rad najvišeg zakonodavnog doma države.

Minić; foto: Demokrate

Odbor je danas donio rješenja o prestanku prava na naknadu po prestanku funkcije za poslanike, savjetnike predsjednika i potpredsjednika Skupštine iz prethodnog saziva parlamenta.

Pravo na godišnju naknadu u iznosu poslednje zarade koju su primali prije prestanka funkcije, prestalo je Goranu Daniloviću, Branki Tanasijević, Adrijanu Vuksanoviću, Ani Nikolić, Valentini Minić, Nedžadu Dreševiću, Neđeljku Rudoviću, Mirsadu Muriću, Maji Bakrač, Mihailu Anđušiću, Nadi Drobnjak, Momčilu Martinoviću, Željki Savković, Neli Savković-Vukčević, Aleksandri Vujičić, Nadi Nenezić, Žani Filipović, Srđanu Miliću, Budimiru Aleksiću i Sanji Pavićević.

Pravo na naknadu danas je prestalo i savjetnicima predsjednika Skupštine iz prethodnog saziva, Ivana Brajovića -Tatjani Krivokapić, Jeleni Davidović, Ani Radonjić, Bojani Dabović, Nusretu Eću i Vladimiru Šibaliću. Takođe, isto pravo prestalo je i savjetnicima potpredsjednika Skupštine prošlog saziva – Anđeli Mićanović, Andrijanu Mavriću i Nikoli Berišaju. Predsjednik Odbora Milun Zogović je dodao da je Zoran Pažin obavijestio odbor da želi da mu Adminsitrativni odbor utvrdi prestanak prava na naknadu zarade, zaključno sa 31.avgustom.

Odboru se obratio i raniji poslanik Skupštine Dženan Kolić (Demokrate) sa zahtjevom za prestanak prava na naknadu po prestanku funkcije, zaključno sa 10.avgustom. Zogović je u ime odbora donio rješenje o prestanku tog prava Pažinu i Koliću, zbog blagovremenosti. Pravo na jednogodišnju naknadu isteklo je i za ranije poslanike Džavida Šabovića, Ljiljanu Đurašković, Marinu Jočić, ali su oni ipak tražili produženje za još godinu po osnovu sticanja penzije korisnika prava u tom periodu.

Odbor je odbio zahtjev ranijeg poslanika Filipa Vukovića (DPS) da mu se produži naknada jer je ranije već ostvario pravo na prijevremenu starosnu penziju.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27435 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11705 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11064 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10395 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9810 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9300 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9042 pregleda
%d bloggers like this: