Beograd na nogama: Desetine hiljada građana uglas traži ostavku Vučića

    1 godina pre 1309 pregleda Izvor: klix.ba

Foto : Pixabay –

Okupljanjem ispred Narodne skupštine u Beogradu u 18 sati počeo je treći protest „Srbija protiv nasilja“. Građani kreću ka sljedećoj adresi, mostu Gazela, a trenutna brojka govori da je prisutno više građana nego na dosadašnjim protestima.

Prema fotografijama i videosnimcima s protestnog okupljanja u Beogradu, a kako javljaju i tamošnji mediji, prisutno je desetine hiljada građana koji su krenuli ka mostu Gazela gdje će biti blokiran saobraćaj.

Poslanik pokreta „Ne davimo Beograd“ Radomir Lazović izjavio je danas na protestu da će učesnici u koloni večeras preći preko mosta Gazela, i zatim napraviti krug preko Brankovog mosta.

Okupljeni građani uzvikivali su „Vučiću, ostavka!“. Također, podizanjem zastava Srbije okupljeni građani bili su složni u želji da se smjene šef BIA-e Aleksandar Vulin i ministar policije Bratislav Gašić.

Atmosferu protesta u Beogradu protiv SNS-a i Vučića možete pogledati na fotografijama i videosnimcima koje je redakciji portala Klix.ba ustupio čitatelj koji se trenutno nalazi na protestima.

„Želimo da živimo bez straha u svojoj zemlji. Ovdje smo jer hoćemo Srbiju bez nasilja. Zar to nije svima jasno? Oni koji vode zemlju, imaju apsolutnu vlast ali i apsolutnu odgovornost. Ne smijemo da im dozvolimo da se igraju sa našim i sa životima naše djece. Zahtjevi su jasni: zahtijevamo zaustavljanje promocije nasilja, a to podrazumijeva momentalnu smjenu svih članova REM-a. Također, hitno ukidanje rijalitija“, kazala je u svojom obraćanju učesnica protesta poljoprivrednica iz Pećinaca Jelena Mihajlović.