Bezbrižni dani: Zaboravljene igre koje smo obožavali

    2 meseca pre 166 pregleda Izvor: cdm.me

Kako se danas ne ide u školu, i kako nekada vremenske prilike ne dozvoljavaju da se boravi u dvorištima i na igralištima, podsjećamo vas na igre koje bi mogle da se igraju u kući i koje su nekada ispunjavale naše dječje dane.

Ćorave bake

Potreban je improvizovani povez za oči, dobro raspoloženje, soba u kojoj nema mnogo namještaja i sve je spremno za zabavu.

Čika Mika

Na papiriće se zapišu nazivi – sudija, lopov, čika Mika, i ostavi se onoliko praznih papirića koliko ima ostalih igrača. Čika Mika mora da prepozna lopova koji mu je ”ukrao bika”.

Ako pogodi ko je ”lopov”, sudija određuje kaznu za lopova; ako nekog pogrešno optuži, sam mora da bude kažnjen. Apelujemo samo da kazne ne budu surove već kreativne.

Na slovo, na slovo

Zamislite predmet koji je u sobi, kažete ostalima slovo kojim počinje i čekate da se neko dosjeti istog predmeta. Tražite skrivene i neočigledne predmete i uživajte dok drugima pogledi lutaju po svakom kutku sobe.

Hvatajte se ribice

Ovo je varijacija na igru ”Na slovo, na slovo”. Neko kaže ”Hvatajte se ribice velike i male, na slovo na slovo..!” i onda svi traže predmet u sobi na izrečeno slovo. Ko se posljednji uhvati za predmet koji počinje tim slovom, izgubio je.

Zanimljiva geografija

Nisu potrebna neka detaljnija uputstva. Napišite kategorije – grad, država, planina, a možete biti i inventivni pa dodati i neke nove: slatkiš, bend, jelo. Osvježićete i testiraćete znanje, razbićete i monotoniju kišnog dana.

Pantomima

Objašnjavanje pojmova bez riječi može biti genijalno. Igranje u timu je dodatak koji može pojačati zabavu, kao i ograničavanje vremena za zadatak.

Dan – noć

Iako školska igra, može da bude zabavno igrati je i u ”kućnim klupama”. Kad onaj koji određuje vikne ”Dan!”, glava je gore. Na komandu ”Noć!” spušta se. Samo pazite da prilikom smjene iz dana u noć ne udarite glavu jer se igra sjedeći za stolom!

Masne fote

I na kraju, ostaju najgenijalnije – masne fote. Predloge zadataka ostavićemo vašoj mašti, ali možda je ipak danas najgori zadatak otići do prodavnice po slatkiše.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27420 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11857 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11692 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11050 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10375 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9795 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9284 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9027 pregleda
%d bloggers like this: