Bizarna scena u Splitu: Mladić turistima umjesto droge, prodaje glet masu

    2 godine pre 572 pregleda Izvor: antenam.net

Turisisti, ali i žitelji Splita, danima traže dilera koji umjesto opojnih supstanci, strancima prodaje glet koji struže sa zgrada u blizini rive.

Nakon brojnih nemilih scena u jednom od najljepših gradova na Jadranu, od početka sezone do danas, mladić koji prodaje glet kao “opojnu supstancu”, podigao je, čini se, najveću buru. Naime, unutar objave na Fejsbuk grupi “Get Getanima”, objavljena je slika mladića sa leđa, uz propratni tekst u kojem se navodi njegova djelatnost.

“Svaki petak i subotu ista pjesma. Tako nam je i sinoć ovaj “umjetnik” (ako ga ko pripozna neka javi) izgrebao po haustorima. A grebe po haustorima jerbo glet miješa i podvaljuje strancima da mogu imati najluđu noć koje se nikad više neće sjećati. Sinoć smo ga skoro uhvatili, imamo samo ovu fotografiju s leđa…”, piše u objavi.

Ovaj bizarni slučaj, kako prenose hrvatski mediji, traje već duže vrijeme, te turisti koji u želji da u sebe unesu psihoaktivne supstance, za koje su odvojili veliku svotu novca, završe sa glet masom u nozdrvama ii na zubima.

Dok ga ne uhvate, Splićanima samo ostaje da zaključavaju ulazna vrata u zgrade, jer u suprotnom, ujutru mogu da se probude sa oštećenim zidovima, sve dok je “diler” sa rive na slobodi.