Bjelopoljac koji je čuvao Vukotića krio 4,5 miliona eura u vodokotliću?

    2 godine pre 579 pregleda Izvor: dan.co.me

Jovan Vukotić (42), vođa škaljarskog klana, koji je 8. septembra likvidiran u Istanbulu pred trudnom ženom i ćerkom, navodno je usko sarađivao s narko-bosovima iz Berana i Bijelog Polja, s kojima je švercovao velike količine kokaina, piše Kurir.rs.

Bjelopoljac E. K., koji je bio za volanom Vukotićevog automobila kada su u njega pucali napadači s motora u istanbulskom naselju Šišli, ima visoku ulogu u klanu čovjeka iz Berana, koji je važio za „poslovnog partnera“ ubijenih vođa „škaljaraca“ Igora Dedovića i Jovana Vukotića.

Glavni logističar

– Beranski narko-bos, kao i njegov čovjek od povjerenja E. K., bili su glavna logistika za skrivanje Vukotića u Turskoj, ali i u otkrivanju i tipovanju članova suparničkog klana – objašnjava izvor Kurira upoznat sa slučajem.

Kako dalje kaže sagovornik Kurira, E. K. je bio zadužen za transport velikih količina kokaina.

– Bio je zadužen i za transport novca zarađenog od prodaje narkotika. Takođe, ovaj Bjelopoljac, koji ima i državljanstvo Holandije, poznat je kao tiper – osoba koja namješta suparnike da budu opljačkani za kokain, novac i slično – dodaje izvor.

Barska kriminalna grupa

Škaljarski klan, ali i narko-bosovi iz Bijelog Polja i Berana, kako se sumnja, usko su sarađivali i sa barskom kriminalnom grupom. U prilog tome ide i činjenica da je vođa barske grupe Alan Kožar likvidiran u julu 2020. godine na Krfu, šest mjeseci posle smaknuća Igora Dedovića u Atini.

On podsjeća da je E. K. ranije bio hapšen u Holandiji sa 800 kilograma kokaina, a prošle godine je priveden u Roterdamu kada je policija u jednoj iznajmljenoj kući pronašla 4,5 miliona eura.

– Ogroman novac u kešu, za koji je policija sumnjala da potiče od kriminalnih aktivnosti, odnosno od šverca droge, bio je sakriven u vodokotliću. Sumnja se da je ovaj novac pripadao Vukotiću i „škaljarcima“, ali i njegovom saradniku iz Vranja – objašnjava sagovornik i dodaje da je taj Vranjanac zapravo brat čovjeka koji je uz Igora Dedovića bio označen kao naručilac ogromne količine kokaina koji je 2019. godine zaplenjen u Rumuniji.

Turska policija je posle likvidacije Vukotića saslušala E. K., za koga se isprva vjerovalo da je bio samo vozač prvog čovjeka škaljarskog klana.

Jovan se zvao Nikola

– E. K., koji je zadobio lakšu povredu u pucnjavi, istražiteljima je rekao da ne poznaje Vukotića i njegovu porodicu. Tvrdio je da je bio pozvan da ih odveze do tržnog centra, a da mu se ubijeni muškarac predstavio kao Nikola – podsjeća izvor i dodaje da je istražiteljima bilo sumnjivo to što je E. K. posle atentata uzeo dva mobilna telefona od ubijenog i bacio ih preko bankine.

– Međutim, policija je pronašla telefone i oni su poslati na veštačenje – kaže izvor.

Hapšen 2018. u Antaliji

Da je Vukotić imao jako uporište u Turskoj, govori i to što je on 2018. godine bio uhapšen u Antaliji. Tada je zatečen s makedonskim pasošem na ime Georgi Andonov i isporučen je Srbiji, gdje mu se sudilo. Nakon što je odslužio zatvorsku kaznu zbog lažnog dokumenta, isporučen je Crnoj Gori.