Bogdanović: Ključ formiranja vlade kod funkcionera PES-a koji ne podržavaju Spajića

    8 meseci pre 395 pregleda Izvor: RTNK/Facebook.com

Ne DPS-u nijesu samo riječi u rječniku. One su stvar našeg integriteta. Nemoguće je uživati ugled i poštovanje bez očuvanja časti i integriteta u biografijama naših funkcionera, poručio je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

– Prvo i prije svega, želim istaći da s nestrpljenjem i visokim očekivanjima gledam prema budućem kabinetu gospodina Milojka Spajića, ne samo kao dobru šansu za našu državu, već i kao neophodan korak u smjeru evropske budućnosti Crne Gore. To znači da očekujem neupitnu podršku od strane svih poslanika i visoko rangiranih funkcionera PES-a, koji nijesu poslanici, naročito onih koji trenutno drže ‘ključić’ formiranja nove vlade i koji, prema svemu sudeći, imaju drugačiju viziju za 44. kabinet Milojka Spajića, naglasio je Bogdanović u objavi na Fejsbuku.

On je napomenuo da odgovornost za eventualno neformiranje vlade nije na onima koji žele sastav usmjeren prema evropskim vrijednostima i jasnom razvlašćenju DPS-a.

– Odgovornost, ako je ima, počiva na onima koji nijesu voljni slijediti usmjerenja i odluke organa sopstvenog političkog subjekta. Ali nemojte misliti da je ovo neko odstupanje od našeg dosadašnjeg puta. Naprotiv, ovaj moment je jasna potvrda kontinuiteta našeg političkog djelovanja, utemeljenog u našim kongresnim dokumentima. U tim tekstovima, kao što vam je poznato, jasno stoji: NE DPS-u. Sada postavljam pitanje pred vas i pred građane Crne Gore: Može li stranka koja ima tako kristalno jasne principe zadržati svoj integritet ako te principe pogazi? Može li ta stranka nastaviti da uživa poštovanje i ugled ukoliko ne sačuva čast i integritet u biografijama svojih funkcionera? – upitao je on.

Bogdanović je ponovio i da  Demokrate ne bi glasale za izbor 44. Vlade Crne Gore, ako bi presudan glas došao sa izborne liste DPS-a.