Bojanić i Mihajlović potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti energetike i rudarstva između dva ministarstva

    4 sedmice pre 169 pregleda Izvor: gov.me

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić sastao se danas u Beogradu sa potpredsjednicom Vlade Srbije i ministarkom rudarstva i energetike, prof. dr Zoranom Mihajlović i sa njom razgovarao o saradnji dvije države u rudarskom i energetskom sektoru.

Bojanić je kazao da se razgovaralo o dosta tema i da mu je drago da prvi od zvaničnih susreta u regionu ima u Beogradu, jer je Crna Gora u ekonomskoj saradnji najviše upućena na Srbiju.

“Ovo je dugogodišnja saradnja, puno projekata je već rađeno na obostrano zadovoljstvo, otvaraćemo nove. Imamo slična iskustva sa obnovljivim izvorima i puno je prostora za razvoj novih. Crna Gora je bogata suncem i vjetrom, to hoćemo da iskoristimo. Cilj nam je da dalje produbimo ekonomsku saradnju, jer samo energetski bogate zemlje su i ekonomski bogate i važno je da se dalje razvijamo u tom pravcu. Ovo je samo početak, spremni smo da pokrenemo mnogo zajedničkih projekata”, rekao je Bojanić.

Potpredsjednica Vlade Republike Srbije je ovim povodom izjavila da je ponosna na postojeće projekte sa Crnom Gorom, te da se danas razgovaralo i o novim potencijalnim projektima.

“Razgovarali smo o ekonomskoj regionalnoj saradnji, jer nema ekonomske stabilnosti niti privrednog razvoja bez stabilnosti elektroenergetskog sistema. Danas je bilo riječi i o našoj saradnji u visokonaponskoj mreži, izgradnji Transbalkanskog koridora, koji smo mi započeli. Razgovarali smo i o novim kapacitetima, dakle o izgradnji hidroelektrane za koju se trenutno radi projektno-tehnička dokumentacija, ali i o tome na koji način možemo da imamo još bolju saradnju u obnovljivim izvorima energije, o otvaranju poglavlja i reformisanju preduzeća. Danas smo dogovorili da formiramo operativne timove koji će našu saradnju pretočiti u realizaciju, od čega će građani obije države imati koristi. Ponavljam, stabilnost energetskog sistema je broj jedan za dalji razvoj”, rekla je ona.

Ministri su nakon tet-a-tet sastanka održali sastanak delegacija Ministarstva rudarstva i energetike Srbije i Ministarstva za kapitalne investicije Crne Gore i po završetku sastanka potpisali Memorandum o razumijevanju i saradnji u oblasti energetike i rudarstva između dva ministarstva.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 20821 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8336 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7604 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7543 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7301 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 7223 pregleda
%d bloggers like this: