Bojović: Sekulović da reaguje na zloupotrebu policije

    1 mesec pre 167 pregleda Izvor: portalanalitika.me

Član Predsjedništva DNP CG i funkcioner Demokratskog fronta Vladislav Bojović kaže da je neopodno da se u najkraćem mogućem roku sprovedu smjene unutar policijskog aparata na svim nivoima, jer smatra da ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović mora da reaguje na, kako je naveo, zloupotrebu policije Demokratske partije socijalista.

“Kako vidimo, DPS nastavlja da bahato zloupotrebljava policiju, tužilaštvo, sudstvo… Nosioci tužilačke i sudske vlasti, a uz njih i brojni policijski funkcioneri i službenici, i dalje posvećeno služe Milu Đukanoviću. Pritom djeluje da se podsmijavaju i javnosti i novoj vladi saopštavajući kako su njihove zloupotrebe u korist DPS-a, zapravo, djelovanje u skladu sa ustavom i zakonom”, navodis e u saopštenju Bojovića.

On navodi da se služenje DPS-u, i to ne samo u strukturama policije, i dalje se lažno predstavlja kao služenje državi i narodu.

“Izražavamo nadu da novi ministar policije Sergej Sekulović ne misli i ne vjeruje da je to stvarno tako, zbog čega je neophodno da se u najkraćem mogućem roku sprovedu smjene unutar policijskog aparata na svim nivoima. Jer, ako je stvarno tako kako tvrde kadrovi bivšeg režima, koji su i dalje na pozicijama, onda je i dalje „po zakonu“ sprovoditi represiju prema Srbima u Crnoj Gori, državljanima Srbije i vjernicima SPC kroz lažne optužbe i montirane postupke, pogotovo ako je to u susret izborima, i u cilju izborne kampanje DPS-a”, navodi se u saopštenju.

Bojović kaže da građani s pravom izražavaju nezadovoljstvo i zabrinutost što u “demontaži bezbjednosnog i pravosudnog sistema nema dovoljno žustrine, agilnosti i efikasnosti”.

“To se jasno vidi u susret izborima u Nikšiću, gdje ključne poluge i instrumenti bivšeg režima za sprovođenje zloupotreba ne samo da nisu oduzete, već je činjenica da nisu nimalo ograničene”, navodi se u saopštenju.

Najnovije vijesti

Zaplijenjena 482 kg duvana

8. marta 2021. 12:02

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 16133 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8200 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7356 pregleda

Na Jabuci “pali” šverceri narkotika

15. jula 2019. 7031 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 7024 pregleda