Borovinić Bojović: Jedinice hitne medicinske pomoći moraju maksimalno da se pojačaju

    1 godina pre 254 pregleda Izvor: gov.me

Zavod za hitnu medicinsku pomoć jedna je od najvažnijih karika zdravstvenog sistema Crne Gore i naš osnovni zadatak i cilj jeste da ga maksimalno i onoliko koliko je moguće unaprijedimo, omogućimo građanima još bolju, kvalitetniju i prevashodno bržu zdravstvenu uslugu, kazala je ministarka zdravlja dr Jelena Borovnić Bojović, nakon zvanične posjete Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

Ministarka zdravlja je naglasila da sve jedinice hitne medicinske pomoći na teritoriji cijele države moraju maksimalno da se pojačaju, jer je to mjesto gdje građani prvo treba da dobiju uslugu i elementarnu zdravstvenu zaštitu.

foto: MZ

– Kao nekom ko je ovdje nekada radio, u potpunosti mi je jasna problematika i način funkcionisanja Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Jedan od naših osnovnih ciljeva jeste, ono što smo i obećali našim građanima i građankama, a to je otvaranje jedinica hitne medicinske pomoći u opštinama u kojima treba da postoje, a to su: Tuzi, Petnjica, Šavnik, Plužne i Gusinje. Dakle, da se sve te jedinice formiraju i objedine i funkcionišu na pravi način, jer je osnovni cilj da svi građani, bez obzira u kojoj opštini žive mogu da imaju jednak kvalitet i jednak nivo zdravstvene zaštite, isti kao što imaju građani i građanke u Glavnom gradu, rekla je dr Borovinić Bojović.

– Pred nama je jedan veoma ozbiljan i zahtjevan zadatak, s obzirom da imamo nedostatak i kada je u pitanju kadar i dijagnostička sredstva, ali svakako u skladu sa mogućnostima uradićemo i pružićemo maksimum, poručila je ministarka zdravlja.

V.D direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Vuk Niković, izrazio je očekivanje da će u narednom periodu kvalitet usluga, uz puno razumijevanje Ministarstva zdravlja, uspjeti da podignu na veći nivo.

– Hitna pomoć bi trebalo da bude reprezantitvna organizaciona jedinica u sistemu zdravstva, jer bez hitne pomoći jedan zdravstveni sistema apsolutno ne može da funkcioniše. Nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti dobru saradnju, posebno zahvaljujući činjenici da je uvažena ministrica ovdje radila i apsolutno razumije proces rada i probleme sa kojima smo ušli kao menadžment u ovu priču, kazao je dr Niković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


PV Informer
%d bloggers like this: