Borovinić Bojović: Jedino shvatanjem stepena lične odgovornosti možemo doći do rješenja

    3 sedmice pre 174 pregleda Izvor: pobjeda.me

Lična odgovornost pojedinca pri poštovanju mjera je najvažnija i jedino shvatanjem stepena lične odgovornosti svakog pojedinca, a ne politizacijom nekog zdravstvenog problema, možemo doći do rješenja – istakla je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore komentarišući nepoštovanje mjera sa visokih političkih adresa prilikom ustoličenja episkopa Mitropolije crnogorsko-primorske Joanikija u Beranama u nedjelju.

Cilj je, kako je naglasila, da dostignemo određeni stepen kolektivnog imuniteta i da idemo u pravcu ukidanja svih mjera.

–  Vakcinacija je najvažnija – istakla je Borovinić Bojović. 

Epidemiološka situacija zbog delta soja koronavirusa je, kako je navela, takva da je napravila dodatno povećanje broja novozaraženih, odnosno povećanje transmisije mutagene forme kovida-19.

– Zalažem se za apsolutno poštovanje epidemioloških mjera, bez obzira sa koje adrese one dolazile i o kome se konkretno radi u određenoj situaciji. Ne tražimo poštovanje mjera zato što je to naš hir, naprotiv, potpuno smo svjesni da je situacija takva da zahtjeva dodatni određeni napora, ali i poštovanje mjera – navela je Borovinić Bojović.

Adrese sa kojih su dolazile optužbe za nepoštovanje mjera su, kako je rekla, od onih koji su to isto radili prije 15 do 20 dana.

– Poštovanje mjera nije tema za političko djelovanje i ne treba je politizovati. Prije 20 dana je isti korpus koji je sada najviše napadao, nezavisno od građana, takođe nije poštovao mjere i svi smo svjedoci toga. Prije 20 dana sa tih istih adresa nije pominjano poštovanje mjera zato  što im to tada nije odgovaralo. Kao ministarka zdravlja se zalažem za zdravlje građana. Poštovanje mjera je jedini modus vivendi u ovom trenutku i jedini pravi način kako možemo da prevaziđemo ovu situaciju – kazala je Borovinić Bojović.

Razumije da je psotalo naporno poštovanje mjera zbog dužine trajanja koronavirusa, ali je važno da što prije shvatimo da treba da se vakcinišemo i da što prije dostignemo kolektivni imunitet kako bi išli u smjeru liberalizacije mjera.

Sada je, kako je dodala, svaki drugi građanin vakcinisan.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27435 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11705 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11064 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10395 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9810 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9300 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9042 pregleda
%d bloggers like this: