Borovinić-Bojović obišla bolnice u Beranama i Rožajama

    1 sedmica pre 150 pregleda Izvor: rtcg.me

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, ministarka Jelena Borovinić-Bojović je danas obišla COVID odjeljenje u Opštoj bolnici u Beranama i stacionar u Domu zdravlja u Rožajama.

„Danas prilikom posjete beranskoj bolnici obišla sam sve pacijente u COVID odjeljenju bolnice kojih u ovom trenutku ima 33, od ukupno 84 postelje opredijeljene za COVID bolesnike“, rekla je Borovinić Bojović.

Ona je navela da su tri pacijenta trenutno životno ugrožena, osam je sa teškom kliničkom slikom, a ostali su u stabilnom stanju.

„Od kolega koji su svakodnevno na prvoj liniji odbrane saznala sam da se veliki broj pacijenata na dnevnom nivou pregleda u ambulantama, da je odlazak i dolazak pacijenata u bolnicu dinamičan, ali da se broj onih koji su na bolničkom liječenju u poslednje vrijeme ne povećava“, kazala je Borovinić Bojović.

Iz Ministarstva su rekli da je tokom susreta sa osobljem beranske bolnice iskazana potreba za nabavkom neophodne dijagnostičke opreme, potrebne u svakodnevnom radu sa COVID pacijentima.

Borovinić Bojović je, kako se navodi, obećala ažurnost prilikom ispunjenja tih zahtjeva.

„Pacijenti u neposrednom razgovoru sa mnom izrazili su veliku zahvalnost, kako srednjem medicinskom kadru, tako i svim mojim kolegama koji su tamo 24 sata dnevno“, istakla je Borovinić Bojović.

Ona je, nakon Berana, obišla i Dom zdravlja u Rožajama i, kako se navodi, konstatovala dobre kapacitete te ustanove.

Borovinić Bojović je kazala da to nije klasični dom zdravlja, odnosno da pruža veći broj servisa od uobičajenih u domovima zdravlja.

„U julu je ovdje liječeno 11 COVID bolesnika. Sada trenutno 29 COVID pacijenata je na svakodnevnom tretmanu u dijelu stacionara koji je pretvoren u dnevnu bolnicu i obezbijeđen je odgovarajući broj kreveta, koji su u svakom trenutku spremni da prime eventualne COVID pacijente koji su u pogoršanju“, navela je Borovinić Bojović.

Kako je dodala, teški pacijenti, koji zahtijevaju ozbiljan monitoring i dvadesetčetvoročasovno praćenje od strane anesteziologa, upućuju se u opšte bolnice Bijelo Polje i Berane.

Najnovije vijesti

Jak zemljotres pogodio Kipar

21. januara 2021. 18:04

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 13484 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8037 pregleda

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27. marta 2020. 7211 pregleda

Pljevlja u doba Korone 19.03.2020. (VIDEO)

19. januara 2021. 6770 pregleda

Kupiću vodenicu i vratiti je crkvi

19. juna 2020. 6534 pregleda
%d bloggers like this: