Bošković-Ćirović kandidat za MK, Begović na čelu Ministarstva sporta? PzP predložio ministre

    2 sedmice pre 703 pregleda Izvor: antenam.net

Nevenka Bošković Ćirović moguća je kandidatkinja za ministarku kulture, saznaju Dnevne novine iz više izvora nove vlasti.

Bošković Ćirović je funkcionerka Demokrata i slovi za osobu blisku Mitropoliji.

Dan piše i da se Pokret za promjene već izjasnio da bi funkciju ministra odbrane najbolje obavljao predsjednik partije Nebojša Medojević, koji bi ujedno pokrivao i mjesto potpredsjednika Vlade, da bi resor nauke trebalo da pripadne zamjeniku predsjednika PzP-a Branku Raduloviću, dok su Veljka Vasiljevića predložili za resor za održivi razvoj i turizam, a ja Branka Bošnjak je predložena za resor prosvjete.

Poslanik PzP-a Branka Bošnjak kazala je da su prilikom odluke o izboru resora birali odbranu, nauku, obrazovanje i Ministarstvo za održivi razvoj i turizam zato što smatraju da imaju ljude koji su najbolji i najkvalifikovaniji za te pozicije.

Istakla je da u partiji imaju mnogo više stručnjaka od predloženih, ali nijesu htjeli da budu neskromni u zahtjevima, već da oni budu u skladu sa izbornim rezultatom.

Poštovaće, kaže, svačiji predlog, ali će, ukoliko budu imali konkurenciju u istim resorima od strane drugih partija, morati uporediti biografije, s obzirom da nova vlada zaista traži stručnjake na ključnim pozicijama.

“Pred svima nama je veliki posao i velika odgovornost i vjerujem da ćemo svi, posebno mandatar Krivokapić, donijeti prave odluke, u interersu svih građana Crne Gore”, navela je Bošnjak.

CdM je ranije pisao da je Marko Begović sa Sportskog univerziteta u Kelnu mogući kandidat vladajuće koalicije za novog ministra sporta. On ima iskustvo rada u državnim organima jer je nekada bio zaposlen u Upravi za sport, a poznat je po tome što je žestoko kritikovao bivšu vlast.

“Upravo zbog svoje nekada opozicione aktivnosti, ali i inostranog sportskog obrazovanja, građanski dio nove vlasti ga želi na čelnoj funkciji Ministarstva sporta. Da li će i tako biti, vidjećemo”, kaže izvor Dnevnih novina.

Šanse Begovića da postane ministar sporta povećane su nakon jučerašnje informacije da partije vladajuće koalicije nijesu zainteresovane za funkcije ministara sporta, finansija i ljudskih prava.

Izvori Dnevnih novina tvrde da nijesu velike šanse da Ivan Radenović, jedan od direktora Dojče banke, preuzme funkciju ministra finansija.

“Prije desetak dana mandatar Zdravko Krivokapić u društvu Srećka Crnogorca i Miodraga Dake Davidovića ubjeđivao je Radenovića da preuzme resor finansija. Sastanak je održan u hotelu “Hilton”, ali nijesam siguran da su uspjeli da ga ubijede”, naveo je izvor DN.

Ukoliko Radenović odbije, vladajuća koalicija se uzda u Milojka Spajića, nekadašnjeg stipendistu japanske vlade.

Podsjetimo, kako su već objavili mediji, partije vladajuće koalicije dostavile su mandataru predloge za resore koji bi pokrivali njihovi kadrovi. Ali bez pominjanja konkretnih imena.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6810 pregleda