Bošnjačka stranka još nije dobila zvaničan poziv za ulazak u novu Vladu

    1 mesec pre 147 pregleda Izvor: cdm.me

Skoro dvije trećine građana je na posljednjim izborima jasno poručilo da želi da živi u evropskoj i multietničkoj Crnoj Gori, kazao je Ervin Ibrahimović, poslanik Bošnjačke stranke.

On je u izjavi za njemački WDR radio poručio da BS još uvijek nije dobila zvaničan poziv za ulazak u novu Vladu.

“Još nismo dobili zvaničan poziv za razgovor. Ako do toga dođe, onda ćemo krenuti sa unutar partijskim konsultacijama i donijeti odluku. Da sačekamo da se održi konstitutivna sjednica, da se predloži novi mandatar i da vidimo da li je BS mjesto u toj Vladi”, kazao je Ibrahimović.

Zato je, kaže, Bošnjačka stranka ponudila manjinsku Vladu.

“Gdje smo kazali da ovu Vladu predvode Demokrate Alekse Bečića, uz koaliciju Crno na bijelo, sa ili bez manjinskih naroda. Tu manjinsku Vladu bi podržale sve proevropske stranke, čime bi odblokirali sve procese i došli do dvotrećinske većine”, rekao je Ibrahimović.

Na pitanje kakav je položaj Bošnjaka u Crnoj Gori, Ibrahimović je poručio da se u zadnje tri decenije položaj manjina mijenjao.

“Devedesetih smo imali jedan period diskriminacije prema Bošnjacima. Od obnove nezavisnosti, imamo poboljšanje našeg statusa. Bošnjaci danas učestvuju u svim procesima, urađeno je dosta. Očekujem da je naše društvo dovoljno sazrelo. Građani hoće građansku i multietničku Crnu Goru, a takve Crne Gore nema bez manjinskih naroda”, istakao je Ibrahimović.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6792 pregleda