Božović: Ukoliko URA ne želi kompromis i saradnju sa većinom, neka se jasno odredi

    1 sedmica pre 193 pregleda Izvor: PV Informer

Vlada u kojoj bi učestvovali politički predstavnici svih stranaka koje čine parlamentarnu većinu i kojima su građani na izborima dali povjerenje, jedino je rješenje da se izađe iz političke krize koja se reflektuje na sve sfere društva.

Na taj način bi se jasno znalo ko je odgovoran za ono što jeste ili nije učinjeno. Projekat URE i koncerna Vijesti zvani ekspertska vlada nije dao gotovo nikakve rezultate u proteklih godinu dana. Suštinski ništa novo, drugačije i bolje nije urađeno u odnosu na bivšu vlast. Nastavljeni su uglavnom isti projekti i ista spoljna politika kakvu je vodio DPS.

Umjesto da kriminalna organizacija Mila Đukanovića i njegovih partijskih saradnika na svim nivoima bude uništena, njima je u proteklom periodu data mogućnost da ojačaju i da se ponašaju bahato do te mjere da još uvijek predstavljaju opasnost po cijelo društvo.

Problema je mnogo, ali se oni moraju rešavati sa vrha. Ova vlada nema kapacitet da se sa tim izbori. Ova parlamentarna većina ne može da daje legitimitet takvoj vladi i to je jedan začarani krug iz koga pod hitno moramo izaći.

Mi danas u Crnoj Gori imamo jedan opšti haos, sve stoji, sve čeka, a zbog toga najviše trpe građani. Toga su konačno postali svjesni svi koji čine novu vlast, osim URE kojoj je izgleda ovaj haos odgovarao jer su u toj konfuziji jedini imali političkog predstavnika i ministre u Vladi koje su kontrolisali i sprovodili svoj politički program potcjenjujući pritom sve ostale.

Nametanje svoje volje koju sprovode 3 poslanika u odnosu na 38 poslanika većine nije demokratija, već autokratija. URA se više ne može skrivati ni iza međunarodne zajednice nakon podrške predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da DF uđe u Vladu i da se izborna volja građana mora poštovati.

Ukoliko URA ne želi kompromis i saradnju sa ovom većinom, neka se jasno odredi, a poštenije je bilo da su to uradili još 30. avgusta prošle godine.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27420 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11857 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11692 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11050 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10375 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9795 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9284 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9027 pregleda
%d bloggers like this: