Braći Đolu i Slavku Kljajeviću na današnjoj svečanosti uručena PLAKETA zaštite i spašavanja

    2 godine pre 388 pregleda

U Podgorici je centralnom proslavom obilježen 1. mart Dan zaštite i spašavanja u Crnoj Gori i Međunarodni dan civilne zaštite. Zaposleni u službi zaštite i spasavanja pokazali su da Crna Gora ima snažne kapacitete u toj oblasti, što je potvrđeno izuzetnom hrabrošću i požrtvovanjem koju su ispoljili prošle godine, ocjenjeno je na centralnoj proslavi u Podgorici. Svečanosti su prisustvovali Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić.

Plakete zaštite i spašavanja dobili su braća Kljajević, Đole i Slavko iz Đurđevića Tare, kao i Željko Darmanović, komandir Službe zaštite i spašavanja Kolašin i Darko Vujošević, potshumno. Predlog za dodjelu plakete braći Kljajević uputilo je NVU “PV Informer” iz Pljevalja.

Braća Đole i Slavko Kljajević iz Đurđevića Tare godinama su volonterski aktivni na spašavanju iz kanjona rijeke Tare. Veliki je broj ljudi koji su danas živi zahvaljujući brzoj i spretnoj intervenciji braće Kljajević u ekstremnim uslovima kanjona. Nastanjeni su na ivici kanjona rijeke Tare i učestvuju u spašavanju prilikom svih nesreća koje se dese u kanjonu. Nerijetko se bore sa mutnom i nabujalom Tarom rizikujući svoje živote iako dobro znaju ćudi ove rijeke koja je nemilosrdna – stoji u odluci Komisije za sprovođenje postupka dodjele nagrada i priznanja učesnicima zaštite i spašavanja.

Novčane nagrade dobili su Mirko Stevović, Radenko Svrkota, Rajko Radusinović, Dežmal Agović i Borislav Đolević.

Zahvalnice za doprinos razvoju sistema zaštite dobili su Andrija Čađenović, Kadro Kurtović, Radovan Mihajlović, Marko Korać, Vojislav Janović, Darko Golubović, Ranko Bojović, Milorad Vlahović i Almir Nurković. Značke su pripale Danilu Vlaoviću i Žarku Ivanoviću.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6813 pregleda