Brajović u Pljevljima: Hitno pronaći počinioce i nalogodavce, mir nema alternativu

    1 godina pre 381 pregleda Izvor: PV Informer

Rukovodstvo Socijaldemokrata Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Ivanom Brajovićem, boravilo je u Pljevljima.

Brajović je istakao da je rukovodstvo Socijaldemokrata došlo u Pljevlja da svim građanima Crne Gore pošalje vrlo ozbiljnu poruku. “Napad i demoliranje prostorije Socijaldemokrata Pljevalja, u kojoj smo sad, i napad na našeg predsjednika mladih u tom gradu nije bila poruka Socijaldemokratama, nego poruka građanskom miru u Crnoj Gori. To rade kukavice, to ne rade ljudi i ovdje je na ispitu ljudskost i čojstvo po kome smo se prepoznavali u Crnoj Gori i kojim smo se dičili. Građanski mir u Crnoj Gori nema alternativu”, rekao je BrajoviĆ.

On je pozvao nadležne organe Crne Gore da pokažu da je država jača od svega i da pod hitno pronađu i sankcionišu počinioce i nalogodavce. “Ako postoje kamere koje su snimale, ako postoje otisci prstiju, onda, zaista, urgiram da se pod hitno pronađu, otkriju i sankcionišu i počinioci i nalogodavci. Zato pozivam i sve političke snage u Crnoj Gori, pustite slatkorječivost i obećanja. Uradite sve da se ovo više ne ponavlja, nikad više u Pljevljima, jer oni koji nisu naučili lekciju iz sramotnih dešavanja devedesetih u tom gradu zaslužuju svaki prezir i osudu. Moramo biti svjesni da je napad na naše zajedništvo, na naše bogatstvo vjera, nacija i kultura napad na bit i srž Crne Gore”, rekao je on.

BrajoviĆ je istakao da je, bez obzira na odnos snaga u novom sazivu Skupštine i ne želeći da licitira da li je to 44, 40 ili 38 poslanika, siguran da će u njoj biti trojica Socijaldemokrata koji neće kalkulisati sa interesima Crne Gore. “Sa građanskom, sekularnom, antifašističkom, multivjerskom, multinacionalnom Crnom Gorom nema kompromisa. Samo takva Crna Gora je naša Crna Gora i samo za takvu Crnu Goru ćemo se mi boriti. U to ime pozivam sve političke snage u Parlamentu da im interes stabilne, samosvjesne i suverene Crne Gore bude prioritetan. A ko će biti na vlasti, ko u opoziciji, nek im je sa srećom”, zaključio je Brajović.

Socijaldemokrate posebno osuđuju spinovanje u javnosti kojim se pokušava od žrtve napraviti krivac. Toga smo se nažalost nagledali devedesetih i znamo kakve su bile posljedice takvog nečasnog djelovanja. Zbog toga ćemo insistirati na odgovornosti, pa i krivičnoj svih onih koji misle da im je to dozvoljeno i politički oportuno.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 27. septembar

26. septembra 2021. 23:12

Biografija vladike Metodija

26. septembra 2021. 19:17

SD Krivokapiću: Je li vas sramota?

26. septembra 2021. 17:07

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 26391 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11671 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11018 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 10374 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 9598 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9067 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 8624 pregleda

Pljevaljska „vještica u magli“

20. decembra 2020. 8577 pregleda
%d bloggers like this: