BRATIĆ NIJE HTJELA DA STAVI POTPIS: Laloševića SDT-u prijavilo lice koje ne postoji u evidenciji građana

    3 sedmice pre 299 pregleda Izvor: standard.co.me

U Specijalnom državnom tužilaštvu formiran je predmet radi provjere eventualnih nepravilnosti koje se odnose na poslovanje u Direktoratu za sport, na čijem čelu je donedavno bio Vasilije Lalošević, potvrdili su Standardu iz SDT. Iako je resor Vesne Bratić prvi informisao javnost o tome, saopštavajući da je u SDT-u formiran predmet protiv Laloševića, jer je kako tvrde, prekoračio ovlašćenja, Standardu je saopšteno da je ova prijava stigla anonimno, odnosno sa email adrese lica koje ne postoji u evidenciji građana.

U Specijalnom državnom tužilaštvu na osnovu podneska dostavljenog mailom sa adrese lica koji ne postoji u evidenciji građana, formiran predmet radi provjere eventualnih nepravilnosti koje se odnose na poslovanje u Direktoratu za sport  i u ovom predmetu se preduzimaju sve zakonom propisane mjere i radnje radi utvrđivanja da li ima osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja za krivično djelo iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva”, piše u odgovoru SDT-a za Standard.

Podsjetimo, Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta prije četiri dana je saopštilo da je Vasilije Lalošević razriješen sa funkcije v.d. direktora Uprave za sport i mlade, jer je kako tvrde, u obavljanju funkcije prekoračio ovlašćenja, te je svojim činjenjem doveo u nezavidan položaj sport u cijeloj Crnoj Gori. Iz MPNKS su u tom saopštenju ustvrdili da je u SDT-u formiran predmet protiv Laloševića, te upozorili da je Crna Gora pred isključenjem sportista iz svih takmičenja.

”Protiv g. Laloševića su formirani spisi predmeta kod Specijalnog državnog tužioca u odnosu na njegov status i u odnosu na Odluku o dodjeli sredstava za sprovodjenje programa sportskih organizacija u 2021.godinu. G. Lalošević je suprotno Zakonu o sportu Crne Gore koji je važeći bez saglasnosti i učešća MPNKS donio odluku br. 01-2-105-614/21-1142-4 od 26.08.2021.godine. O postojanju odluke, MPNKS je saznalo sa sajta Uprave za sport i mlade. Zbog sumnje da se radi o nezakonitom poslovanju, MPNKS je angažovalo nezavisnu reviziju dana 01.09.2021.godine. Medjutim, g. Lalošević je kontinuirano izbjegavao da se revizija realizijе i do danas revizorka nije uspjela da dobije nijedan dokument kako bi mogla da preduzme bilo koju aktivnost za koju je angažovana. Sada su se stekli uslovi da se nezavisna revizija sprovede i izvještaj ćemo dostaviti SDT-u”, navodi se u saopštenju resora Vesne Bratić.

Pored svih navodnih dokaza i kako kažu dokumentovanih propusta i sumnji koje Ministarstvo posjeduje u vezi sa radom Vasilija Laloševića, ministarka Bratić ipak nije imala hrabrosti da potpiše prijavu koju su protiv njega uputili Specijalnom državnom tužilaštvu. Budući da su o tome detaljno informisali javnost putem saopštenja, nema sumnje da je Bratić bila u toku sa podnijetom prijavom.

”Lice koje ne postoji u evidenciji građana” podnijelo je prijavu umjesto Vesne Bratić, odgovornog lica u najvećem resoru zaduženom za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.

U svakom slučaju, iz SNP su saopštili da Vesna Bratić više nema njihovu podršku, dok je Lalošević najavio tužbu protiv ministarke Vesne Bratić.

Lalošević je kazao je da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta napravilo propuste koje su pogodile svakog sportistu i ljubitelja sporta, ističući da resor Vesne Bratić bruka Crnu Goru na svjetskoj sportskoj pozornici. Istakao je da je njegov nasljednik Marko Begović, kao tajni konsultant ministarke Bratić za oblast sporta, zbog nedovoljnog poznavanja oblasti antidopinga kao i nevještog načina komunikacije, napravio problem pismom namjere koje je, u ime Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta upućeno Svjetskoj antidoping agenciji (WADA) sa rokovima za uspostavljanje radne grupe za izmjenu Zakona o sportu.

Najnovije vijesti

Prognoza vremena – 20. oktobar

19. oktobra 2021. 23:43

Najčitanije

Pogledajte rezultate glasanje po opštinama

31. avgusta 2020. 27435 pregleda

TRAGEDIJA na mostu na Đurđevića Tari

27. jula 2021. 11859 pregleda

Divljak u gradu (VIDEO)

7. januara 2020. 11705 pregleda

Udes na Gukama

27. oktobra 2019. 11064 pregleda

Umro Živorad Bojović

22. jula 2020. 10395 pregleda

Pronađena lična karta

13. marta 2020. 9810 pregleda

Japanske propalice

9. marta 2020. 9300 pregleda

Pronađena lična karta

27. aprila 2020. 9042 pregleda
%d bloggers like this: