EXIT

Britanac greškom obrezan pa dobio 22.000 eura odštete

  • 6 mjeseci pre
  • 238 pregleda
  • Izvor: cdm.me

Britancu koji je greškom obrezan u bolnici u engleskom Lesteru, gdje je otišao radi rutinske operacije bešike, isplaćeno je skoro 22.000 eura na ime odštete.

Teri Brejzer u bolnicu je primljen u septembru 2018. godine zbog cistoskopije, jednostavnog zahvata na mokraćnoj bešici.

Procedura bi trebalo da podrazumijeva ubacivanje kamere u bešiku da bi se pratilo ubrizgavanje botoksa u zid bešike, čime bi se ublažili simptomi urinarne inkontinencije.

Brejzer tvrdi da je pričao sa sestrom tokom operacije i da je primijetio da nešto nije u redu tek kada je bilo prekasno.

Prema riječima 70-godišnjeg Britanca, članovi tima koji je izveo operaciju nijesu znali šta da kažu kada su shvatili šta su uradili.

„To je bilo ogromno iznenađenje. Otišao sam u bolnicu po malo botoksa, a završio sam obrezan“, objašnjava Brejzer.

Odlučio je da tuži bolnicu koja će mu, zbog ljekarske greške, isplatiti 20.000 funti (oko 21.800 eura).

„Sa ovim se može šaliti, ali postoji tu i ozbiljna strana jer je moglo biti mnogo gore po nekog drugog. Nekome bi mogli da amputiraju pogrešan dio tijela. To se ne smije dešavati i veoma je bitno da se ne ponovi“, objasnio je Brejzer.

U bolnici u Lesteru žale zbog tog slučaja i navode da novac neće popraviti ono što je urađeno, ali da se nadaju da će biti makar kakva-takva kompenzacija za grešku.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.