Broj prvih posjeta u 2018. god. kod izabranog doktora za odrasle u Pljevljima od tumora 675 pacijenata

    8 mjeseci pre 915 pregleda Izvor: PV Informer

Redakcija PV Informera je još 25. decembra 2019. godine od Instituta za javno zdravlje Crne Gore, a u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, na osnovu članova 1,2,3 i člana 30, stav 1 Zakona ( Sl.list CG,br.44/12 i SL. LIST cg br.30/17 ), zbog objektivnog informisanja javnosti zatražila odgovor na pitanja:
– Koliko je predškolske i školske djece u opštini Pljevlja oboljelo od bolesti disajnih organa u 2019. godini, a prema evidenciji iz Doma zdravlja i Opšte bolnice Pljevlja?

– Koliko je građana Pljevalja evidentirano u zdravstvenim ustanovama u Pljevljima i KBC-u od malignih i kardiovaskularnih bolesti u 2019 godini?

Iz Instituta su 13. januara 2020. godine umjesto podataka za 2019. godinu Redakciji dostavljeni zadnji obrađeni podaci dostavljeni Institutu ali za 2018. godinu iz Doma zdravlja Pljevlja i Opšte bolnice Pljevlja.

Na osnovu postojećih načina vođenja evidencija u oblasti zdravstva i zdravstveno – statističkih podataka koji su Institutu dostavljeni iz Doma Zdravlja Pljevlja i Opšte bolnice Pljevlja predstavljeni su podaci o broju prvih posjeta izabranom doktoru za djecu u DZ Pljevlja i broj otpusta iz OB Pljevlja za osobe od 0 -19 godina zbog Bolesti sistema za disanje kao i broj prvih posjeta izabranom doktoru za odrasle DZ Pljevlja zbog oboljenja iz grupe Tumora, Bolesti sistema krvotoka i Bolesti sistema za disanje, kao i broj otpusta za odrasle iz OB Pljevlja.

Građani će na osnovu podataka dostavljenih iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore moći zaključiti da li su i koliko dostavljeni podaci za opštinu Pljevlja zabrinjavajući ili eventualno alarmantni na osnovu svih parametara koji utiču na zdravlje građana Pljevalja i objavljenih podataka za 2018. godinu.

Najnovije vijesti

Najčitanije

Jesu li Pljevlja žrtvovan grad?

27.03.2020 6621 pregleda