Budućnost smijenila Subotića!

  • 4 mjeseca pre
  • 170 pregleda
  • Izvor: fosmedia.me

Ni pobjeda na gostovanju Crvenoj zvezdi u drugom kolu ABA lige nije bila dovoljna Slobodanu Subotiću da sačuva mjesto na klupi Budućnosti.

Loše igre u Super kupu ABA lige i posebno u Evropi, unijele su sumnje u mogućnosti rođenog Novljanina da Budućnost vodi ka borbi za trofeje, a kap koja je prelila čašu je očajno izdanje protiv Gdinje u trećem kolu Eurokupa, kojim se Budućnost nakon samo tri kola praktično oprostila od druge faze evropskog takmičenja.

Danas je stiglo zvanično saopštenje da se put Budućnosti i 63-godišnjeg trenera razilaze nakon nepuna četiri mjeseca.

”Ovim putem obavještavamo javnost da smo prethodne večeri, na sastanku otvoreno razgovarali o trenutnoj situaciji sa trenerom Slobodanom Subotićem i zajednički donijeli odluku o sporazumnom raskidu”, piše na zvaničnom sajtu Budućnosti.

”Imajući u vidu da i Upravni odbor i trener Subotić dijele zajednički stav da je ekipi potrebna promjena koja će vratiti klub na pobjednički kolosjek i nastavak sezone Eurokupa, složili smo se da je u ovom trenutku sporazumni raskid najbolje rješenje.Sa Slobodanom Subotićem, kao trenerom i kao čovjekom je bilo divno sarađivati. Zahvaljujemo mu na korektnom odnosu i pogledima na novonastalu situaciju u Klubu. Budćnost Voli neće zaboraviti sjajnu pobjedu u Beogradu protiv Crvene Zvezde. Hvala mu što je ovom odlukom pokazao da djeli naš stav da je Klub i njegov interes ispred svih nas kao pojedinaca”, saopštili su iz Upravnog odbora podgoričkog tima.

Odlazeći trener Podgoričana takođe smatra da je ekipi u ovom trenutku potrebna promjena.

”U ovom trenutku, zbog loših rezultata na početku sezone u Super Kupu i Eurokupu, smatram da je potrebna promjena, kao dodatni snažan impuls igračima. Dijelim mišljenje i stavove Upravnog odbora da Klubu treba promjena da bi u pravom smjeru krenuo dalje ka ostvarenju planova zacrtanih na početku sezone. Zahvaljujem se stručnom štabu i Upravi Budućnost Volija, posebno predsjedniku Draganu Bokanu sa kojim sam odlično sarađivao. Raskidamo saradnju na veoma korektan način, u potpunosti dijeleći zajedničke stavove. KK Budućnost Voliju želim sve najbolje u ovoj i budućim sezonama”, izjavio je sada već bivši trener Budućnosti.

Copyright © 2020 PV Informer. Sva prava zadržana.